CHP, eğilim yoklamasına hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Haftalık Olağan Toplantısı’nı dün parti binasında gerçekleştirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda pazar günü yapılacak olan İl Genel Meclisi Eğilim Yoklaması gündemi oluşturdu.
Toplantıyı CHP Merkez ilçe Başkan Yardımcısı Hakan Geriş yönetti. Geçen hafta hayatını kaybeden bir önceki dönem Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Gürcan Gültekin’i anarak toplantıyı açan Geriş, “ Gürcan Gültekin erken aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine ve tüm partimize baş sağlığı diliyorum. Bu konuda üzüntümüz çok büyük. Salı günü Zübeyde Hanım’ın aramızdan ayrılışının 96. yıl dönümüydü.

O öyle bir evlat yetiştirdi ki hala o evladın izleri silinmeye çalışılıyor, hala başarılamıyor. Kendisine buradan Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. Toplantının gündemini pazar günü yapılacak olan İl Genel Meclisi Temayül Yoklaması’nın oluşturduğunu belirten Hakan Geriş, sandıkların sabah saat 09:00’da açılacağını ve oy verme işleminin akşam saat 17:00’ye kadar süreceğini söyledi. Hakan Geriş’in konuşmasının ardından il genel meclisi aday adayları söz aldı. Konuşmalarını gerçekleştiren adaylar seçildikleri takdirde Kırklareli’nin refahı ve gelişmesi adına çalışacaklarını söylediler. Kırklareli’ye en iyi şekilde hizmet ederek katkı sunmayı istediklerini belirten aday adayları birbirlerine başarılar dilediler.
Ardından Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık söz aldı. Gürcan Gültekin’i anarak konuşmasına başlayan Çobancık, “Merak edilen İl Genel Meclisi Eğilim Yoklaması ile ilgili detayları paylaştı. İl Genel Meclisi için sandık kararı çıktığını kaydeden Tayfun Okan Çobancık, “Ayın 19’unda yani cumartesi günü eğilim yoklaması Demirköy ilçemizde başlayacak. Pazar günü Kırklareli Merkez, Vize, Lüleburgaz’da İl Genel Meclisi seçimlerini yapacağız. Pehlivanköy’de ise hem il Genel Meclisi üyelerimizi hem de Belediye Başkan adayımızı seçeceğiz. Merkez İlçe’de Giresun Milletvekilimiz Sayın Necati Tığlı görevlendirilmiştir. Kendisi buradaki seçimin başkanlığını yapacaklar. Lüleburgaz’da Muğla Milletvekilimiz Burak Erbay, Pehlivanköy’de İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, görev yapacaklar. Cumartesi günü Demirköy, pazar günü ise Vize ilçelerimizdeki il genel meclisi seçimlerine ilçe başkanlarımızın nezaretinde il yönetimimizin bu akşam yapacağı toplantıda belirleyeceği arkadaşlar görevlendirilecek. Sandık konularak il genel meclisinin belirlenmesinde açık söylemek gerekirse sözün sizlere kalması özellikle köylerimizin de oy kullanması konusunda yeni bir heyecan ve ruh getireceğine inanıyorum. Keşke dediğimiz gibi belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliğinde bu durum gerçekleşebilseydi. Bu bizim demokrasi şölenimiz. Bunu daha önce Lüleburgaz’da yaşadık. Hep birlikte katılım sağlayarak kendi adaylarımızı seçeceğiz. İl yönetimi olarak 1 yılımızı doldurduk. Bu 1 yıl içerisinde İl Genel Meclisi üyelerimizle uyumlu bir şekilde güzel sonuçlar almak için elimizden geleni yaptık. Hak, hukuk, adalet üçgeninde sonuna kadar mücadelemizi verdik. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Aday adaylarımızın herkese ulaşması için yardımcı olmamız gerekiyor. Cumartesi günü huzurlu bir seçim ortamının oluşması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol