CHP eğilim yoklamasına gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Haftalık Olağan Toplantısı çarşamba günü il binasında gerçekleştirildi. CHP  Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi 12-13 Ocak 2019 veya 19-20 Ocak 2019 tarihlerinde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelikleri için eğilim yoklaması yapılacağını aktardı. Saatçi, Belediye Başkanı adayı için de eğilim yoklaması talebinde bulunduklarını ancak olup olmayacağını şu an için bilmediklerini ifade etti.

CHP’nin her hafta gerçekleştirilen geleneksel çarşamba toplantısında bu hafta İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelikleri için eğilim yoklaması kararı alındığı açıklandı. Konuşmasına İsmet İnönü’yü anarak başlayan CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi “Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü vefatının 45. yılında 25 Aralık Salı günü örgütümüzce düzenlenen etkinlik ile anıldı. Ben bir kez daha buradan İsmet İnönü’yü şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana herkese eşit davrandıklarını vurgulayan Gürcan Saatçi” Bildiğiniz üzere Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımın tamamının onayıyla 03.10.2018 tarihinde Belediye Başkanı adayının belirlenmesi, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi aday belirlemesi yönünde genel merkez ile ön seçim yapılması konusunda karar aldık.

Ancak yapmış olduğumuz görüşmelerde 8 Şubat’tan önce ön seçim yapılamayacağı dile getirildi ve biz üyelerin tamamının katılımıyla eğilim yoklaması kararı aldık. Biz göreve gelmeden önce de göreve geldikten sonra da partimizi bütünleştirerek kimseye karşı ayrıştırıcı olmayacağımızı dile getirmiştik. Üyelerin katılımı ile eğilim yoklaması en son 1999’da yapılmış. Bizim bu talebimiz üzerine genel merkezimizden yazı geldi. Ben sizlerle onu paylaşacağım. Merkez Yönetim Kurulu’nun 17.12. 2018 tarihinde aldığı karar uyarınca Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelikleri için talep edilen yerlerde 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde eğilim yoklaması yapılacaktır. İl genel meclisi üyelikleri için fermuar yöntemi uygulanmayacak olup belediye meclis üyeliklerinde uygulanacaktır ve tek sıralar genel merkez kontenjanı olarak ayarlanacaktır. Aynı zamanda elimize 2. bir yazı daha ulaştı. Bu yazıda, yapılacak olan eğilim yoklamasının yapılan çalışmalar sonucunda 12-13 Ocak ya da 19-20 Ocak olarak belirlendiği ifade edildi. Biz geçen hafta da il başkanım ile birlikte Ankara’ya gittik. Belediye Başkanı adayı için de eğilim yoklaması telebini dile getirdik. Bize şu an çalışmaların devam ettiğini ifade ettiler. Belediye Başkanlığı için eğilim yoklaması olup olmayacağını şu an için bilmiyoruz. Bununla ilgili bizlere yazı gelmedi. Biz Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla en kısa zamanda bir toplantı gerçekleştirip eğilim yoklamasının tarihini netleştireceğiz ve sizlere duyuracağız. Aynı zamanda bu gelen yazıyı ve aday adaylarımızın listesini de binamızdaki panoya asacağız. Gelen yazıyı da dileyenler oradan okuyabilirler. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol