CHP ailesinden gazetemize 10 Ocak ziyareti

CHP Kırklareli Teşkilatı dün gazetemize anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleşen ziyarette, Gazetemiz sahibi Öznur Tüzün ve personelimiz ile bir araya gelen Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu; “Demokrasiyi geliştirmek için hiç vakit kaybetmeden basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sosyal haklarının güvenceye alınması gerekmektedir” dedi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün bu yıl Pazar gününe ve pandemi sebebiyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu güne denk gelmesi sebebiyle, dün gazetemiz tesislerine bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Ziyarete; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İl Başkanı Alaaddin Güncer, Kadın Kolları İl Başkanı Gül Şengün ve partililer iştirak ettiler. Gazetemiz imtiyaz sahibi Öznur Tüzün’ün de katıldığı ziyarette Tüzün, bu özel günümüzü unutmayarak, bizleri onurlandıran partililere şükranlarını sundu.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Ülkelerin ve yönetimlerin ne derece demokratik olduğu basın yayın organlarının tarafsızlığı ve gazetecilerin çalışma koşulları ile doğru orantılıdır. Ne yazık ki ülkemizde gazetecilik görevini yerine getirmek isteyen basın emekçileri her geçen gün daha da artan sıkıntılarla ve baskılarla karşı karşıya kalmaktadırlar.
Günümüzde onlarca tv kanalı ve yüzlerce internet haber kanalında isimsiz, sessiz gazeteciler ordusu patronun iki dudağı arasında çalışarak hem düşünsel inisiyatifini kullanma hem fiziki anlamda adeta bir “modern kölelik” şartlarında görevini özveriyle sürdürmeye çalışmaktadır.
Türkiye’deki gazetecilik mesleğinin sorunları fakülte kapısından dışarı çıkıldığında başlıyor. TÜİK’in yayınladığı son iş gücü istatistiklerine göre işsizlikte en yüksek ikinci oran gazeteciliktedir.
Demokrasiyi geliştirmek için hiç vakit kaybetmeden basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sosyal haklarının güvenceye alınması gerekmektedir.
Bu duygularla;
Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyor, güç şartlara rağmen kararlılıklarını ve inançlarını yitirmeden, haksızlıkları ve yanlışları görmezden gelmeden, halkın haber ve bilgi alma özgürlüğü için mesleğin etik ilkelerini savunmaktan vazgeçmeyen yerel ve ulusal tüm cesur basın emekçilerine selam olsun.”
CHP İl Başkanı Alaaddin Güncer ise; “Özellikle tarafsız çizgide habercilik yaptığınız için Önadım’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gazetecilerimizin sorunlarını biliyoruz. Konunun takipçisiyiz. Tekrar sizlerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.
Bizler de, Önadım ailesini unutmayan, çiçek hediye ederek mutlu eden, CHP Kırklareli teşkilatına şükranlarımızı sunuyoruz.
(F. Kurtbayram)

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol