CHP “Tuna Soykan” dedi

CHP’de defalarca açıklanması ertelenen Kırklareli Belediye Başkan
adayı nihayet açıklandı. Tam 18 saat süren Parti Meclisi toplantısından, Mehmet Tuna Soykan’ın ismi çıktı.

Pazar günü başlayan, Pazartesi sabahı noktalanan CHP'nin 18 saatlik Parti Meclisi (PM) sonrası bugüne kadar açıklanmamış olan belediye başkan adayları kesinleşti. Böylece defalarca kez ertelenen ve sonunda açıklanan CHP’nin Kırklareli Belediye Başkan adayı da belirlenmiş oldu. M.Tuna Soykan Kırklareli’nin CHP’den Belediye Başkan adayı oldu. Yine açıklanan isimler kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer oldu. Hakkari'de Metin Koparan, Rize'de Ayhan Akyüz ve Zonguldak'ta da Şenol Şanal'ın adaylıkları açıklandı. CHP’de Bugüne kadar toplamda açıklanan belediye başkan adayı sayısı ise 842'ye ulaştı.
İlimizde bir türlü açıklanamadığı için spekülasyonlara neden olan CHP Belediye Başkan adayının belirlenmesi ile birlikte, siyasi partilerin seçim çalışmalarının da hızlanması bekleniyor.

Tuna Soykan kimdir?
Kırklareli’nde 1951 yılında doğan Mehmet Tuna Soykan, ilk, orta ve lise öğrenimini Kırklareli'nde, yüksek lisansını ise İstanbul Marmara Üniversitesi'nden mezun oldu. Bir süre Kırklareli Devlet Hastanesi'nde diş hekimi olarak görev yapan Soykan, 1981 yılında özel diş hekimi muayenehanesi açtı.
Tuna Soykan, birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptı. 1987 yılında Kırklareli Atatürk Lisesi'nden Yetişenler Derneği'ni kurdu ve 2 yıl süre ile başkanlığını yaptı. 1989 - 94 arasında belediye meclis üyeliği görevinde bulundu. 2003 yılında faaliyete geçen, Kırklareli Üniversitesi'nin kurulması için kampanyalar düzenleyen Kırklareli Hareketi Derneği'nin kuruculuğunu yaptı. 1991'de SHP İl Başkanı seçilen Tuna Soykan, 1993'te CHP'ye katıldı. Soykan, Kırklareli CHP Kurucu İl Başkanı olarak görev yaptı. Tuna Soykan Parti içindeki görevlerinin yanı sıra İl Genel Meclis Başkanlığı yaptı. 1999-2002-2015 CHP Kırklareli Milletvekili Aday Adayı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Soykan, Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı sürecinde kendisiyle yapılan bir söyleşide; “Kırklareli hak ettiği yerde değil. Bir yetki almak ve Kırklareli'ni hak ettiği seviyeye taşımak istiyorum. Kırklareli'nin refah seviyesini, esnafın gelirini artıracak projelere imza atmak istiyorum. Kırklareli sevdalısı bir adamım.
Toplumun bana vermiş olduğu ağabeylik rolünü titizlikle koruyorum. Şimdi sıra bilgimi ve tecrübemi Kırklareli'nin hizmetine sunmaya geldi. Kırklareli'ne karşı bir vefa borcum var. O borcu ödemek için aday oldum. Kırklarelililere daha yaşanılır bir kent, daha başarılı bir belediye sözü veriyorum. Ne zaman ihtiyaç olmuşsa elimi taşın altına koymuş CHP için üzerime düşeni yapmışımdır. Şimdi bir Kırklareli çocuğu göreve talip” açıklamasını yapmıştı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Al bunu seç dedi yani 06 Şubat 2019 Çarşamba 15:05:36

    Chp dedi ama... Halkın ne dediğinin genel başkan nazarında hiç itibarı yok. Al bunu seç dedi. Paşa paşa kuzu kuzu seçin. Sonra millete "koyun" edebiyatı yapın. Tecelli işte :)

  2. Kim dedi kime dedi ? Ben demedim. her milletvekilliği seçiminde her belediye başkanlığında aday isimlerden biri sadece benim için. Ama Kırklareli dokusundan bile dğeil.

  3. Kırklarelili memnun değil 27 Şubat 2019 Çarşamba 14:00:43

    Kırklarelililer bu karardan hiç memnun değil. Sadece kemik oylara oynamak yetmez. Chp seçmenine bugün sorsunlar çoğu bu karardan memnun olmadığını söyler. Kendi memnuniyetsizliğinize oylarınızla Kırklarelilnin geri kalanını da 5 yıl mecbur etmek olacak iş değil.