CHP, Sebahattin Ali'ler için de adalet istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamayı yapan CHP İl Başkanı Ünal Başkur, yürüyüş ve gündem hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

CHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Ünal Başkur, “Ülkemizde yaşanan hukuksuzluklara,adaletsizliklere karşı; 'Yeter Artık' diyerek başlatılan yürüyüşün 23. günündeyiz.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Ben Yürüyorum' diyerek başladığı bu onurlu sivil itaatsizlik eylemi; Türk insanına dayatılan adaletsizliğe, hukuksuzluklara, antidemokratik yaklaşımlara bir dur deyiştir.
Ve Bizler; Kırklareli'de adaletten yana, demokrasiden yana, barıştan yana yurttaşlar olarak 15 günden bu yana alanlardayız.
Ve her gün farklı bir konuda,bu alanda, 'Adalet ' taleplerimizi haykırdık. Çünkü biz haklıyız. Adaletin bir lütuf değil hak olduğuna ve hakların da direnerek elde edileceğine inanıyoruz.” dedi.
“Katliamları
unutmadık”
Düzenlenen basın açıklamasında tarihteki kara yerini alan katliamları da unutmadıklarını dile getiren CHP İl Başkanı Başkur, “1977 1 Mayıs katliamının,Çorum-Kahramanmaraş-Sivas katliamlarının, Başbağlar katliamının faillerinin bulunmasını
talep eden,bu ülkede faili meçhul cinayetlerde yitirdiğimiz Sabahattin Ali'lerin, Uğur Mumcu'ların, Turan Dursun'ların, Gaffar Okkan'ların, Taner Kışlalı'ların faillerinin bulunmasını isteyen Türkan Saylan'ların, Silivri zindanlarında yitirdiklerimizin hakkını-adaletini isteme yürüyüşüdür.
Bu yürüyüş; Abdocan'ların, Ali İsmaillerin, Berkin Elvan'ların, Cumartesi Annelerinin, Gezi'de yitirdiklerimizin sessiz çığlığıdır. Ve inanıyoruz;bu sessiz çığlık, bir gün her türlü adaletsizliği yenecektir.” sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol