CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu "Gündem Sağlıklı, Güvenli Eğitimdir"

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, gündemin salgınla mücadele sürerken yüz yüze eğitimde yaşanan sorunlarla, velilerin alınması gereken önlemlerle ilgili talep ve beklentileri olduğunu söyledi. 

Gündoğdu "Kısacası gündem çocuk ve gençlerimizin sağlıklı ve güvenli ortamda eğitimlerini sürdürmesidir" dedi.
Yüz yüze eğitim bir dizi sorunlara rağmen devam ederken veliler çocuklarının sağlıklı ve güvenli ortamda eğitimlerini sürdürebilmesi için taleplerinin duyulmasını istiyor. Vakalar görülüp bazı sınıflar karantinada olduğu bilgisi velilerin endişesini de arttırıyor.
Okul girişlerinde ateş ölçümü, sosyal mesafe ve sınıf mevcutlarının azaltılması, okul ve sınıfların temizliği ve güvenliği istenirken velilerin sesine kulak veren Vekil Vecdi Gündoğdu’da "Gündem sağlıklı güvenli eğitimdir" dedi ve şu görüşü paylaştı: “Okullarımızda Kovid 19 tedbirleri arttırılmalı. Bununla alakalı velilerimizin sesini fazlasıyla dinledik. Çözüm önerilerini onlarla istişare ettik. Okullarda temizlik görevlileri arttırılmalı. Okullarımızın temizliği kadar güvenliği de önemli. Güvenlik görevlileri olmalı ve çocuklarımızın gençlerimizin ateşi sürekli ölçülmeli. Mümkünse sabahçı, öğlenci sistemine geçilmeli. Tıkış tıkış okullarda öğrencilerin bir araya gelerek birbirlerine virüs bulaştırmasını engellemek adına çalışmalar yapılmalı. Yüz yüze eğitimi destekliyoruz ancak sosyal mesafeye mutlaka daha fazla dikkat edilmeli. Özellikle öğlen yemek veren okullarda sıraya giren öğrenciler mesafelerini daha iyi korumalı. Bunlar içinde herkese büyük görev düşüyor” dedi. (E.Baycan)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol