CHP Lüleburgaz’ın İl olmasında ısrarlı!

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya Lüleburgaz’ın il olması konusundaki ısrarını sürdürürken, “Bütün Şehir” projesinin de Kırklareli’nin zararına olduğunu kaydetti.

Kaya açıklamasında şunları kaydetti;
“Son günlerde bazı siyasi aktörler tarafından sıklıkla dile getirilen ve bunun üzerinden siyasi manipülasyon yapılmaya çalışılan "BÜTÜN ŞEHİR" projesi en başta Lüleburgaz olmak üzere tüm KIRKLARELİ'nin zararınadır.
Kendi köylerinde ve mahallelerinde ki çöpleri toplamaktan aciz siyasilerin Kırklareli BÜTÜN ŞEHİR olduktan sonra adını, yolunu bile bilmedikleri Vize'nin Doğanca, Kofçaz'ın Terzidere, Pehlivanköy'ün Yeşilova köylerine hizmet götüreceklerini iddia etmelerini ne gariptir !.
Son yirmi yıldır devlet adamları tarafından da dile getirildiği üzere Lüleburgaz'ın İL olması projesi, Kırklareli'nin BÜTÜN ŞEHİR yapılmasıyla sona erecek ve Lüleburgaz şehir merkezinden büyük bir ilçe olmaktan asla kurtulamayacaktır. 70 bin nüfüslü merkez ilçeye 60 bin öğrencilik üniversite kurulurken 150 bin nüfuslu Lüleburgaz'a 2 bin 500 öğrencilik yüksek okulu layık görenler siyasi hesaplarını Lüleburgaz'la tamamlamaya çalışmaktadır. Atatürk'ün mirası olan Türkgeldi, Sarımsaklı Çiftlikleri ve Alpullu Şeker Fabrikası'na sahip çıkabilmek ve Türkiye ekonomisine kazandırmak için de Lüleburgaz'ın il olması kaçınılmazdır.
Kırklareli'nin açısından da yaklaşık 65 bin kişinin işçi ve işçi ailesi olduğu Lüleburgaz'daki sanayi kuruluşlarının varlığı sanal bir ekonomi kalkınma göstergesi ortaya koymakta ve Kırklareli merkezi idareden hak ettiği payı alamamaktadır. Lüleburgaz çıkartıldığında ortaya çıkan ekonomik tablo, Kırklareli'nin gelir seviyesi olarak Şırnak ve Batman'dan daha aşağıda olduğunu gözler önüne serecektir.
Lüleburgaz ve Kırklareli'nin tek il olması siyasi rant ve imar rantı peşinde koşanlar ve tarla talancılarından başka halkın hiç bir kesiminin menfaatine değildir. Lüleburgaz'ın ve Kırklareli'nin kalkınmasını iki ayrı ilin kurulmasıyla mümkün olacaktır.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kendi çöpünü toplamaktan aciz dediği siyasetçi mensubu olduğu partinin yerel iktidarı olsa gerek

  2. Burgazın çöpleri 01 Ekim 2016 Cumartesi 23:55:17

    Sayın ilçe başkanı Burgaz'ın şu trafiğe kapalı şatafatlı yolundan azıcık çıkıp etrafındaki mahallelerdeki yolları dere boyundaki taşköprü civarındaki çöp kovalarından bile taşıp doğru dürüst toplanmayan mahalle aralarındaki çöpleri de bir görseniz Lüleburgaz'da. Önce kendi evinin önünü süpür derler ya sizin önce kendi ilçenize bakmanızı öneririz.