CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İlimizdeydi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Eylül Perşembe Günü bir takım ziyaretler gerçekleştirmek, açılışlar yapmak ve muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelmek amacıyla ilimize geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ilk olarak Kırklareli Belediyesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu sonrasında Atatürk Evini gezdi ve Yayla Mahallesinde incelemeler yaptı. Ardından bir düğün salonunda muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Burada konuşma yapan Kılçdaroğlu; iktidarları döneminde her şeyin hızlı bir şekilde düzelme dönemine gireceğini söyledi. Ülkemizin en büyük sorunlarından birisinin burada yaşayan mülteciler olduğunu iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu;
“Bu millete sözüm sözdür. Kesin, en geç 2 yıl içinde bütün sığınmacıları davulla zurnayla memleketlerine göndereceğim. Irkçılık yapmadan, çünkü onların kabahati yok, onları buraya getirenlerin kabahati var. Kapıyı açıyorsun geliyor. Dolayısıyla sığınmacılara kızmayacağız ama onları kendi ülkelerine can ve mal güvenliğini sağlayarak göndereceğiz. İstihdam da yaratacağız onlara. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kendi topraklarımızda kendi evlatlarımıza bir iş bulalım” dedi. Kılıçdaroğlu, bu programın ardından ilimiz esnaflarıyla bir
araya geldi, dertlerini dinledi. İlimiz merkezinin ardından Lüleburgaz’a geçiş yapan Kılıçdaroğlu, burada Balkan Göç Anıtının açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu yoğun programının sonrasında ilimizden ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün ilimize gelerek bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Kırklareli Belediyesi ve Atatürk Evini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, sonrasında bir düğün salonunda muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri ile buluştu.
Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu; "İster çiftçi, ister emekli, ister kamyon şoförü, ister muhtara, ister sanayiciye sorun, herkes sorununu kendi penceresinden görüyor. Çiftçi 'üretmek, kazanmak ve alın teri dökmek istiyorum ama harcadığım emeğin karşılığını almak istiyorum' diyor. Trakya'nın bereketli toprakları var. Çiftçi üretecek, kazanacak, gelir elde edecek, düğün derneğini yapacak, ertesi yıla hazırlanacak. Buna takat kalmazsa ne yapacak? Bu sorunlardan Türkiye'nin arınması lazım" dedi.
"Devlet adaletle yönetilir,
liyakatle yönetilir"
Kılıçdaroğlu,Türkiye'nin sorunlarını siyaset kurumunun çözeceğini belirterek; devletin adalet ve liyakatle yönetilebileceğini vurguladı.Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin devlet olmadığını söyleyerek; “Siyasi partiler devlet değildir, vatandaştan yetki alıp, 5 yıl süreyle gelip devleti yönetir. Devlet adaletle yönetilir, liyakatle yönetilir. Adaletin ve liyakatin olmadığı yerde 'devlet' dediğiniz kurum yara alır, temelleri sarsılır. Devlette en alt makam önce KPSS'ye girecek, başarılı olacak, ataması yapılacak düz memur olacak. Ama daha henüz asaletiniz onaylanmamış. Bir süre geçecek sonra şeflik sınavına girip devlette en alt kademe şef olacaksınız. Bakan olmak için ya da milletvekili olmak için iki şeye ihtiyaç var, savcılıktan iyi hal kağıdı, bir de ilkokul diploması. Bakan da olursunuz, her şey olursunuz ama devlette liyakat bunun için önemli” ifadeleri kullandı.
“En geç 2 yıl içerisinde bütün sığınmacıları davulla, zurnayla memleketlerine göndereceğim”
Türkiye'ye resmi rakamlara göre 3 milyon 600 bin, gayriresmi rakamlara göre ise 6 milyon civarı Suriyeli olduğundan bahseden Kılıçdaroğlu; "Bu millete sözüm sözdür, kesin. En geç 2 yıl içerisinde bütün sığınmacıları davulla, zurnayla memleketlerine göndereceğim, kararlıyım. Irkçılık yapmadan. Çünkü onların kabahati yok. Onları buraya getirenlerin kabahati var. Onları buraya kim getirdiyse kabahat onlarda. Dolayısıyla sığınmacılara kızmayacağız. Onları geldikleri memleketlerine can ve mal güvenliğini sağlayarak göndereceğiz. Gençlerimize istihdam da yaratacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın” sözlerini sarf etti.
“Yapacağımız ilk şey; ilk 6 ayda
memleketin rahat bir nefes almasını
sağlamak”
Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumunda esnaf ve çiftçiden salgında alınan tüm kredilerin faizlerini sileceklerinin altını çizerek; "Allah'ın izniyle ve sizlerin desteğiyle iktidar olduğumuzda yapacağımız ilk şey; ilk 6 ayda memleketin rahat bir nefes almasını sağlamak. Esnafın bankalara borcu var. Pandemi döneminde kredi verdiler. İster bankalardan, ister kredi kooperatiflerinden aldıkları faizlerin tamamını sıfırlayacağız, ana parayı da taksite bağlayacağız. Çiftçi için de aynı şey. Çiftçinin de ister kooperatiflerden ister bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacağız, onları da makul düzeyde taksite bağlayacağız" dedi. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol