CHP Kırklareli’nde sessizliğini koruyor

CHP Kırklareli teşkilatı geçtiğimiz hafta istifa dalgası ile çalkalanmış, Pehlivanköy, Lüleburgaz ve son olarak İl
yönetiminde yaşanan istifalar “Partide neler oluyor?”sorusunu
gündeme getirmişti. “Gereken açıklama daha sonra kamuoyuna
yapılacak” denmesine rağmen, o günden bu yana hala bir
bilgilendirilme yapılmaması kafalarda soru işareti bırakıyor. Her Çarşamba günü olağan toplantısını gerçekleştiren partililerin, son haftalarda bu toplantıları da yapmaması ve gerekçe olarak
“Toplantılarımız yaz tatili sebebiyle ertelenmiştir” denmesi, istifalarla ilgili kimsenin ağzını bıçak açmadığının bir
göstergesi adeta…

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli teşkilatında geçtiğimiz hafta üst üste yaşanan istifalar, ilimizin siyasi gündemine bomba gibi düşmüştü.
İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık ilk olarak 25 Temmuz Perşembe günü basına bilgilendirmede bulunarak; “CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulunun sekiz üyesi 25.07.2019 tarihi İtibari ile görevlerinden istifa etmiştir. Lüleburgaz ilçe Başkanımız Sayın Bülent Metin'e ve Yönetim Kurulu üyelerimize, bugüne kadar gösterdikleri emek ve özverileri için teşekkür ediyorum. Lüleburgaz İlçe Başkanlığı ve yeni İlçe Yönetim Kurulu için bir an evvel gerekli çalışmalar tamamlanacaktır” demişti.
Bu açıklamanın hemen ardından, Başkan Çobancık’tan 26 Temmuz Cuma günü bir başka bilgilendirme gelmişti; “CHP Pehlivanköy İlçe Yönetim Kurulunun yedi üyesi 26.07.2019 tarihi itibari ile görevlerinden istifa etmiştir. Pehlivanköy ilçe Başkanımız Sayın Hicran Pektaş ve Yönetim Kurulu üyelerimize, bu güne kadar gösterdikleri emek ve özverileri için teşekkür ediyorum. Pehlivanköy İlçe Başkanlığı ve yeni İlçe Yönetim Kurulu için bir an evvel gerekli çalışmalar tamamlanacaktır.”

Ancak Cuma gecesi gelen bu bilgilendirmenin ardından gelen açıklama adeta şok etkisi yarattı. Yapılan açıklamada Kırklareli CHP İl Yönetiminden 10 üyenin istifa ettiği belirtildi. Açıklamada; “CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulunun on üyesi 26.07.2019 tarihi itibari ile görevlerinden istifa etmiştir. İl Yönetim Kurulu üyelerimize, bu güne kadar gösterdikleri emek ve özverileri için teşekkür ediyorum. Süreç değerlendirildikten sonra basın açıklaması yapılacaktır bilgilerinize” dendi.
CHP’nin ağzını bıçak açmıyor
Tüm bu gelişmelerin ardından, önümüzdeki süreçte kamuoyunun bilgilendirileceği belirtilmişti. Fakat istifalardan bu yana yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen, partililerden resmi bir açıklama hala yapılmadı. Bilindiği gibi CHP Kırklareli’nde her Çarşamba günü parti binasında toplantı gerçekleştiriyor, hem gündemi hem de parti içi konuları basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıyordu. Ancak son haftalarda bu toplantılar da yapılmamaya başlandı. Sosyal medya üzerinden ulaşabildiğimiz parti yetkilileri bu konuda; “Toplantılarımız yaz tatili sebebiyle ertelenmiştir. Toplantıların başladığı tarih sizlere bildirilecektir” dendi. “Olağanüstü bir durum var. Bu konuda bir açıklamanız olmayacak mı?” sorumuzu ise cevapsız bırakan Kırklareli CHP ailesinin şu sıralar ağzının bıçak açmadığı görülüyor.
Kamuoyunun merak ettiği konu bu istifaların sebebi… Pek çok kesim yaşanan bu gelişmeleri, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde, “CHP’nin kalesi” olarak simgeleşen Kırklareli’nde partinin aldığı büyük hezimete bağlıyor. Bilindiği gibi seçim öncesi CHP’den aday gösterilmediği için partiden istifa eden Kırklareli Belediye Başkanı, bağımsız aday olmuş, Cumhur ittifakı ilimizde Derya Bulut’u aday göstermiş, CHP adayını Tuna Soykan olarak belirlemişti. Seçim sonucunda mevcut Belediye Başkanı, Bağımsız aday tekrar seçilirken, Cumhur ittifakı adayı çok az bir farkla yarışı ikinci tamamlamıştı. Millet ittifakı adayı ise yerel seçimlerde Kırklareli’nde üçüncü sıraya yerleşebilmişti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol