CHP Kırklareli teşkilatından 50 kişi partilerinden istifa etti

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun istifasının ardından 50 partili daha CHP'den istifa etti.
Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim, Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kösegil, Kesimoğlu'nun eşi Sibel Kesimoğlu'nun da aralarında bulunduğu 50 CHP'li, İl Seçim Kurulu Başkanlığına istifa dilekçelerini sundu.
Kösegil, adliye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, il ve ilçe kadın kolları yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri ile bazı üyelerin aralarında olduğu 50 kişinin partiden istifa ettiğini söyledi. 

Gördükleri lüzum üzerine bu kararı aldıklarını ifade eden Kösegil, istifaların devamının geleceğini sözlerine ekledi.
Pınarhisar Belediye Başkanı Cingöz, CHP'den istifa etti
CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, partisinden istifa etti.
Cingöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini söyledi.
Daha sonra konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapmak amacıyla toplantı düzenleyeceğini ifade eden Cingöz, istifasını İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na teslim ettiğini aktardı.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile 50 CHP'li de bugün partilerinden istifa etmişti.
Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu, partisinden istifa etti
CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, partisinden istifa etti.
Kesimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyu tarafından bilinen gelişmeler nedeniyle partisinden istifa ettiğini belirtti.
Konuyla ilgili daha sonra basın toplantısı da düzenleyeceğini ifade eden Kesimoğlu, "Son günlerde hem Kırklareli'nde hem de yıllarımı verdiğim partim CHP'de yaşanan, kamuoyu tarafından bilinen gelişmeler nedeniyle partimden istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kesimoğlu yeniden aday gösterilmemesi üzerine iki hafta önce düzenlediği açık hava toplantısında CHP Genel Merkezi'nin kararını tanımadığını belirterek "kılıç yarası" aldığını belirtmişti.
"Bu şarkı burada bitmez, kenara çekilmeye hiç niyetim yok" diyen Kesimoğlu, seçimlere katılacağı sinyalini vermişti. (AA)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Partili bu defa sinip "kenetlenmeliyiz" ile geçiştirmek istemiyor. Haklılar da. Pınarhisarımızda genel başkan bizzat kameralar önünde "görüyorum ki belediye başkanınızdan memenunsunuz biz de sizi üzmeyeceğiz" dedi. Çok değil beş altı ay önce oldu bu. Ama şimdi hiç alakasız birini önümüze koydular. Şimdiki başkanın şak şakçıları hemen o tarafta mevki kapma yarışına girdiler. Bu haksızlığa karşı başkanımız sayın Cingöz de tepkisini koyup istifa etti. Chp her eksiğini gizleyerek halının altına süpürerek akp nin ekmeğine yağ süreriz susun bakalım diyerek götüremezdi. Bu duruş sinenlerden daha sağlam bir duruş.