CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı için Mehmet Tuna Soykan ve Tayfun Okan Çobancık’ın yarıştığı Pazar günü yapılan Olağan Kongre’de Çobancık, 30 oy farkla CHP Kırklareli İl Teşkilatı’nın yeni Başkanı oldu. Çobancık, aldığı 283 oya karşılık rakibi Mehmet Tuna Soykan 253 oy alırken 1 oy geçersiz sayıldı 9 delege ise oy kullanmadı.

CHP Kırklareli İl Başkanlığı Olağan Kongresi yapıldı. Kongre de Mehmet Tuna Soykan ve Tayfun Okan Çobancık il başkanlığı için aday oldu. Divan Başkanlığını CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun yaptığı Kongreye CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu, Turabi Kayan, Kırklareli Merkez, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, delegeler, partililer çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Divan’ın teşekkülünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kongre de İl Başkanı Ünal Başkur, çalışma raporu ile hesap raporunu okudu. Raporlar ayrı ayrı kabul edilirken kısa bir teşekkür konuşması yapan Başkur, “Adalet ve demokrasi nöbetinde bu duvara bir tuğla koyabildiysek ne mutlu bize. Her şey daha demokratik, daha aydınlık daha onurlu bir Türkiye için. Göreve gelecek arkadaşımın da bu mücadeleye katkı sunacağına eminim. Sağ olun var olun” dedi.
2018 yılının CHP’ye kayıt oluşunun 30’ncu yılı olduğunu sözlerine ekleyen Başkur, en onurlu yılının son iki yıl olduğunu ifade ederek katkı veren arkadaşlarına teşekkür etti.
Başkur’un ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kongre’ye gönderdiği mesajı okundu.
Kılıçdaroğlu’nun mesajında;
“Değerli yol arkadaşlarım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz, tüm uygulamaları ile haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik türeten bir siyasi kadronun boyunduruğu altındadır. Kurucu değerlerinden koparılmış olan Cumhuriyetimiz bu boyunduruktan kurtaracak yegane çare temelinde adalet, eşitlik ve özgürlük olan eksiklikleri giderilmiş bir parlamenter demokrasidir. Ancak parlamenter sistem toplumumuzun özlemini duyduğu demokrasi ve barışa bizi ulaştırabilir. Bu alanda ilçe ve il yönetimlerimizin tarihsel bir sorumluluğu vardır çünkü sizler ülkemizin temel problemlerine ilişkin çözümlerimizi vatandaşlarımıza aktarmamızda fedakarca görev üstlenenlersiniz. Unutulmamalıdır ki kongremizden seçilecek arkadaşlarımız tüm üyelerimizin delegelerimizin, seçmenimizin ve bizi umut olarak gören vatandaşlarımızın kararlılıkla sürdürdüğümüz hak ve hukuk mücadelemizin neferleri olacaklardır” ifadelerine yer verdi. Daha sonra verilen önerge üzerine seçimin blok liste ile yapılması oylama ile kabul edildi.
8-0 yapacağız
Konuşmalar bölümünde söz alan Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Yıllardır hep birlikte belde belde mücadele ediyoruz. Türkiye için birlikte mücadele ettik. Zaman geldi kızılcık şerbetini birlikte içtik zaman geldi birlikte kan tükürdük. CHP’nin iktidar olması için örnek alması gereken tek yer Kırklareli’dir. Zaman zaman birbirimize küsmelerimiz olabilir ama iktidar bundan ümitlenmesin. Önümüzdeki süreçte 8-0 yapacağız. Türkiye’de de bu böyle olacak.
15 yıldan bu yana uygulanan AKP bütçesi dar gelirlileri, işçiyi, memuru yok etti. Sadece rantçı bir kesime sadece mutlu bir azınlığa hizmet eden bir bütçe var. Halkımız bir türlü istediğini alamadı. Suriye’de Irak’ta Türkiye’nin bataklığa çekildiği bir süreç var. Yıllardır açılım adı altında terörü halledeceğiz diyenler terörle pazarlık eder halde kendilerini terör içinde buldular. Önümüzde 2019 seçimleri var. Ya var olacağız ya da uçurumdan aşağı yuvarlanacağız. Çünkü referandumda çıkan anayasa maddelerinin tamamı 2019 yılının 1 Kasım’ında hayata geçecek. 2019 yılından sonra tek adam rejimini daha çok hissedeceğiz. O yüzden CHP’lilerin seçimlerden sonra bu salonlardan kol kola çıkması lazım. CHP’den başka Türkiye’yi düzlüğe çıkartacak siyasi bir parti kalmamıştır. Buradan birlikte kol kola diri olarak çıkalım” şeklinde konuştu.
Milletvekili Turabi Kayan ise; “Bugün yapılan bu şölen bizi 2019 yılında yapılacak seçimlere bizi götürecek. Bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için 95 yıldır mücadele ediyoruz. Parmakla gösterilen örnek bir ülke haline geldik. Değerli bilim adamları, sanatçılar yetiştirdik. Bunun kaynağı demokrasidir. Yürümez dediler 95 yıl önce ama yürüttük. Bugün bu yüzden korkmaya başladılar. Bu yüzden gelişmiş ülkeler Türkiye’nin önünü kesmek için uğraşıyor. CHP’nin iktidarını bunun için engellemek istiyorlar. Bu savaşı kazanacağız” dedi.
Adaylar söz aldı
Parti delege ve milletvekillerinin konuşmalarının ardından adayların konuşmalarına geçildi. İlk olarak CHP İl Başkan Adayı Tayfun Okan Çobancık konuştu.
Konuşmasında CHP’ye yeni bir il binası kazandırmanın projeleri arasında olduğunu anlatan Çobancık, birlikte çalışması gerektiğinin altını çizerek, “Partimizi iktidara taşımak bizim elimizde. Size söz veriyorum. Adaylık sürecinde söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Beni Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığına layık görürseniz bir sonraki il kongresine kadar görevimden ayrılmayacak, hiçbir yere aday olmayacağım. Genel Başkanımızın vereceği görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için tüm benliğimle çalışacağım. Önümüzdeki süreçte yapılacak seçimlerde aday göstereceğimiz her milletvekilimizin, her belediye başkanımızın, her il genel meclis üyemizin, her belediye meclis üyemizin kazanması için mücadele edeceğiz. Özellikle çiftçi örgütlenmelerinde de aynı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tarlada izi olanların bundan sonra yönetimlerde de sözü olacak. İçimizde bu görevleri alacak kalitede birçok yöneticilerimiz mevcut. Ben ve yönetimim bu kuruluşlara aday olacak arkadaşlarımızın kazanması için de aynı mücadeleyi vereceğiz. Sizlerin de aynı mücadeleyi sonuna kadar vereceğinden hiç kuşkum yoktur. Hedefim ilimizdeki tüm belediye başkanlıklarını almaktır” ifadelerini kullandı. Çobancık konuşmasının ardından yönetim kurulu asil üyelerini sahneye davet ederek birlikte poz verdi.
“Parti içi çatışmaları sona erdireceğim”
Çobancık’ın ardından konuşan Mehmet Tuna Soykan da, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara gelmek için omuz omuza vermek, dayanışmak ve birlikte hareket etmek yoluyla olduğunu bilmiyor muyuz arkadaşlar. Birlikte olursak bu olur. Birlikte olmaz isek herkes bir tarafa çekerse bu iş olmaz. İşte onun için biz birlikte olmak, birbirimizle dayanışmak, omuz omuza vermek durumundayız. Ben parti içindeki çatışmaları, iç çekişmeleri sonlandırmak istiyorum. Aynı dünya görüşüne sahip aynı hedefe yürümek isteyenlere önderlik etmek istiyorum. Yerel seçimlerde daha ileri başarılara imza atmak istiyorum. Bu başarının omuz omuza vermekten geçtiğini ve partide barışı sağlamanın ne derece kıymetli olduğunu anlatmak istiyorum” diye konuştu.
30 oy farkla seçildi
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mehmet Tuna Soykan’ın mavi, Tayfun Okan Çobancık’ın beyaz liste ile yarıştığı il başkanlığı seçiminde kazanan taraf “Beyaz bir sayfa açacağız” sloganı ile aday olan Tayfun Okan Çobancık oldu. Aradaki 30 oy farkı CHP Kırklareli İl Teşkilatı içindeki çekişmelerin yeni dönemde de devam edeceği tartışmasını başlattı. Yapılan seçimde 567 delegeden 30’u oy kullanmazken 1 oy geçersiz sayıldı. Mehmet Tuna Soykan 253 oy, Tayfun Okan Çobancık ise 283 oy aldı. Sandıkların açılması ve seçim sunucunun açıklanmasının ardından Çobancık bir teşekkür konuşması yaparak, “Zor ve meşakkatle bir dönemin ardından böyle bir sonuca ulaştık ben herkese teşekkür etmek istiyorum. Sonuç bizim lehimize oldu. Daha güzel günlerde buluşmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tuna soykan a ayıp ettiler adamın çok emeği var bi il başkanlığını bile çok gördüler adama chp artık kırklareli de iflah olmaz

  2. tebrikler hayırlısı olsun