CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’dan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesinde bulundu. Gündoğdu’nun soru önergesi şu şekilde:

Şehirlerimizin gelişmişlik düzeyinin bir göstergesi de ulaşım imkânlarının hızlı, kaliteli ve güvenli olmasıdır.
Kırklareli Lüleburgaz ilçesi 122 bin merkez nüfusuna ve yoğun şehir içi trafiğine rağmen Trakya bölgesinde çevre yolu bulunmayan tek ilçemizdir.
Yıllardır yılan hikayesine dönen ve AKP hükümetlerinin ihmal ve görmezden gelme anlayışı nedeniyle çevre yolu yapılmamıştır.
Lüleburgaz şehir merkezinden günde binlerce taşıtın geçtiği uluslararası D-100 Kara Yolu can ve mal güvenliği açısından da büyük tehdit oluşturmaktadır.
Son üç yılda yaklaşık 20 can kaybı yaşanmış, bununla birlikte çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.
Bu doğrultuda;
20 yıldır AKP Hükümetleri tarafından ihmal edilmiş görmezden gelinmiş, her gün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için tehdit oluşturmaya devam eden, Lüleburgaz Çevre Yolu neden yapılmamaktadır, Bakanlık olarak yatırım planlarına alınmış mıdır, alınmadı ise neden alınmamaktadır, sadece 3-5 km uzunluğunda olması planlanan çevre yolu bugüne kadar neden ısrarla görmezden gelinmektedir, kaybettiğimiz ve bundan sonra kaybedeceğimiz canların hesabını kim ve kimler verecektir?
Lüleburgaz şehir trafiğinin yoğunlaşmasının can ve mal güvenliğini tehdit etmesine ilave olarak yoğun bir hava ve gürültü kirliliğine de neden olmaktadır. Bakanlığınız olarak 20 yıldır yatırım fakiri haline getirerek cezalandırdığınız Lüleburgaz İlçemizi daha ne kadar süre 5 km lik çevre yolundan mahrum bırakacaksınız?
(G. Gökçen)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol