CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu'dan 10 Ocak mesajı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gündoğdu mesajında;  "Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği hizmet, güçlükleri nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir" dedi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir basın açıklamasında bulundu. Gündoğdu şunları kaydetti;
"Demokratik toplumlarda vatandaşların haber alma hakları doğrultusunda önemli bir kamu hizmetini yerine getirmesiyle günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olan basın, doğrudan bireysel algıları etkileyebildiğinden, objektif, tutarlı ve kamu yararını gözeten bir hizmet anlayışıyla gerçekleştirilen önemli bir meslektir.
Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, güçlükleri nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir.
Ülkemizde her iş kolunda olduğu gibi basın sektöründe de örgütlenme ve birlikte güç haline gelebilme imkanları iktidarların ve sermayenin çeşitli baskı ve yıldırma politikaları ile yok edilmektedir.
Tüm bunların temel nedeni ülkemizdeki gazetecilerin sadece yüzde 2-3 kadarının sendikal haklara sahip olabilmesidir. Bu denli örgütsüz bir meslek grubunun haklarını koruması, geliştirebilmesi ne yazık ki çok daha zor olmaktadır.
Gazetecilerin kamusal görevini yerine getirirken karşılaştığı kısıtlayıcı ve engelleyici unsurların ortadan kaldırılması, özgür, bağımsız ve gelecek kaygısı taşımadığı çalışma koşullarının yaratılması demokrasinin yerleşmesi açısından büyük önem arz etmektedir.
20 yıldır AKP hükümetlerinin uyguladığı baskı ve sindirme politikalarına rağmen kararlılıklarını ve inançlarını yitirmeden, haksızlıkları ve yanlışları görmezden gelmeden, halkın haber ve bilgi alma özgürlüğü için mesleğin etik ilkeleri doğrultusunda görev yapmaya çalışan vefakâr yerel ve ulusal tüm cesur basın emekçilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, haklı mücadelelerinde onlarla daima birlikte olmaktan gurur duyuyorum.
Bu doğrultuda;
Çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olan, halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda zor şartlarda özveriyle hizmet veren, doğruların ortaya çıkarılması için objektif habercilik görevlerini layıkıyla yerine getirmeyi ilke edinmiş tüm basın emekçilerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü yürekten kutluyorum." (Eser Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol