CHP Kadın Kollarından Çocuk İstismarına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Merkez İlçe Kadın Kolları Teşkilatı son haftalarda sıklıkla gündeme gelen çocuk istismarları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Aldemir tarafından okunan basın açıklamasında çocuk istismarlarının önüne geçilmesi gerektiği belirtildi.

9 Temmuz Pazartesi günü İl ve Merkez İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Kadın Kolları Teşkilatı üyeleri katılım gösterdi. Basın açıklamasının öncesinde Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dilendi.
“Bu suça ortak olan her kim varsa hesabı son zerresine
kadar sorulmalıdır”
Basın açıklaması yapan CHP Kırklareli Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Aldemir; “Koruyamadığımız genç kızlarımız, analarımız oğullarımız ve çocuklarımız, sizleri kötülüklerden, kıyım ve vahşetlerden koruyamaz hale geldik. Anadolu’nun binlerce yıldır bin bir emekle inşa ettiği hoşgörü, barış ve merhamet iklimi tarumar edildi. Toplum olarak kınamaktan dahi imtina eder hale geldiğimiz çocuğa, sokak canlılarına, kadına karşı gelişen kin ve nefret dolu gözü kara tavrın görüldüğü yerde başı ezilmeli, bu suça bu cinnet haline ortak olan her kim varsa hesabı son zerresine kadar sorulmalıdır” ifadelerini kullandı.
“Cinsel istismar ve şiddet konuları en kısa sürede masaya yatırılmalıdır”
Çocuk istismarları sonrasında yaşadıkları üzüntüyü dile getiren Aldemir; “Daha kaç çocuğumuzun katledilmesini, daha kaç Eylül’lerin, Leyla’ların hayattan koparılmasını bekleyeceksiniz. Yıllardır kelime oyunu yapmaktan öteye geçemediniz. Kendi güvenliğinizi sağladığınız kadar çocuklarımızın güvenliğini sağlayamadınız. Yüreklerimizi dağlayan Ankara’ da Eylül, Ağrı’da minik Leyla’nın insafsızca katledilmesi sabrın geldiği son noktadır. Halkımız bu büyük acıları yaşamak zorunda değildir. Kalıcı ve köklü çözümler bekleyen cinsel istismar ve şiddet konuları en kısa sürede masaya yatırılmalıdır” dedi.
Son 3 yılda 13 bin çocuk istismarı
Gerekli çözümlerin bir an önce alınmasının gerektiğini belirten Başkan Aldemir; “Sabıkasına sadık bu yüreksiz adam bozmalarına söndürdükleri yaşamlar, kararttıkları hayatları ve dağıttıkları yuvalara karşılık, en ağır cezalar verilmelidir. Son 3 yılda 13 bin çocuk istismarı ile bütün zamanların en ulaşılmaz seviyesine erişen ülkemizdeki durumu bu topraklar artık taşıyacak güçte değildir. Toplumsal ahlaki değerlerimiz her geçen gün ayaklar altına alınmaktadır.
Bu sorunu kelime oyunu yaparak, farklı cezaları tartışarak aşamayacağınızı sizler de biliyorsunuz. Bir an önce mevcut yasaların uygulanmasını yaşanan bu acılara son verilmesini istiyor ve diliyoruz. Manevi çöküntü içerisindeki ahlaki değerlerin yitirildiği bu gidişata dur diyecek bir irade varsa o da sizlersiniz bizleriz” şeklinde konuştu.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol