CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse Kırklareli’nde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Kırklareli Kadın Kolları Teşkilatı ile bir araya gelmek ve 19 Eylül Çarşamba (bugün) yapılacak olan ve 4 ilin Kadın Kollarının katılımıyla gerçekleşecek Bölge Toplantısına katılmak münasebetiyle Kırklareli’ne geldi. İl Binasında Kadın Kolları Teşkilatı ile buluşan Köse, kadın hakları, ekonomi, kadın temsiliyeti gibi pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Kırklareli’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Köse, bu süreçte parti olarak sahalarda yoğun olarak çalışmalar sarf ettikleri ifade etti. Köse, “Biliyoruz ki bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok ihtiyaç var.
O yüzden bu bir siyasi parti çalışması değil. Bu ülkesinin geleceği için endişeli olan insanların çalışması. Gerçekleri vatandaşlarımızı el verdiği ölçüde, ulaşabildiğimiz kadar ulaştırmak” dedi.
“Ekonomi en çok kadınları vuruyor”
Ekonominin “kadın” kısmına odaklanacağını söyleyen Başkan Köse, “Ekonomi en çok kadınları vuruyor.
Ben 81 ilde yaptığım çalışmalarda bunu gözlemledim. Gerçekten mutfakta yangın var. Bu nedenle ekonominin bu halinden dolayı mevcut iktidarın istifa etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.“
Bir kişi kalana kadar mücadelemiz devam edecek”Son birkaç ayda kadın cinayetlerinde artış gözlendiğini kaydeden Köse, “Bunun nedenlerinin başında mevcut iktidarın yasalar ve yasaların uygulanmayışı geliyor.
O nedenle biz hep alanda ve sahada olacağız. Halkımızı bu karanlıktan bu kurtarmak için yol almak zorundayız.
Bu devlet çok önemli bir dönemden geçiyor. Cumhuriyet kazanımları yok ediliyor. Bu haklar kolay kazanılmadı. O nedenle bu hakları elimizden alm
alarına Cumhuriyet Halk Partisi olarak izin vermeyeceğiz. Bir kişi kalana kadar mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.
Köse’den bugünkü toplantıya davet
“Keşke bütün belediyeler Cumhuriyet Halk Partisi ile yönetilse” diyen Köse, “Yerel seçimlerde hedefimiz büyük. Bu ülke hak ettiği şekilde yönetilecek bunu bilmenizi istiyorum. Umut varsa gelecekte var demektir” dedi. Köse ayrıca 19 Eylül Çarşamba (bugün) Paşa Kafe’de gerçekleşecek olan yerel seçim öneri ve aday saptama konulu toplantıya herkesi davet etti. Toplantıda kadınların temsiliyeti ile ilgili önemli adımlar atacaklarını sözlerine ekleyen Köse, konuşmasını sonlandırdı.
“CHP olarak her olumsuzluğu
eleştirmek bizim kolaylıkla yapabileceğimiz bir iş”
Başkan Köse’nin sonrasında söz alarak konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kendisinin gençlik kollarından gelen bir siyasetçi olduğunu bu nedenle kadın kollarının ne demek olduğunu bildiğini söyledi.
Annesinin kadın kolları başkanlığı yaptığını sözlerine ekleyen Gürer, bu nedenle kadın kollarının ve kadınların partisinde çok değerli olduğundan bahsetti. Ülkede sıkıntılar olduğunu söyleyen Gürer, bu sıkıntıların parti ayrımı gözetmeksizin herkesi etkilediğini öne sürdü; “CHP olarak her olumsuzluğu eleştirmek bizim kolaylıkla yapabileceğimiz bir iş. Ama biz bunu yapmıyoruz.
Bu ülkenin bu hale gelmesinin sorumlularına bu durumun çözümleri var diye önermelerde bulunuyoruz. Bunun için de 65 milletvekili il il gezerek Ticaret Odalarına, Ziraat Odasına, Demokratik Kitle Örgütlerine, Sendikalara gidiyoruz, önermelerimizi söylüyoruz.
Önermelerimiz gerçekleştirilirse bu ülkenin tekrardan düzlüğe çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.
13 çözüm önerisi
İl il gezerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı 13 çözüm önerisini sunduklarını ifade eden Milletvekili Gürer, “Liyakat sisteminden başlayarak, hukukun üstünlüğü ve ülke üretiminde ithale dayalı anlayışı yerine yerli üretime geçişi savunuyoruz” diyerek çözüm önerilerini sıraladı. Bu vesilesiyle Kırklareli’nde olmak mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol