CHP Haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi

CHP Haftalık Olağan Toplantısı’nı dün Merkez Bina’da gerçekleştirdi. Toplantıda CHP Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kösegil gerçekleştirdikleri faaliyetleri kamuoyu ile paylaştı. Toplantıda ilk olarak CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi söz aldı. Saatçi şu ifadeleri kullandı. “İstanbul’da askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerimiz şehit oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kahraman ordumuzun başı sağ olsun. Aynı zamanda geçen cumartesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’ydü. Herkesin saydı duyduğu öğretmenler bir toplumu eğitirler, bir toplumun önderidirler. Öğretmenler toplumu çağdaş geleceğe ulaştırırlar. Bu nedenle bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi’den sonra CHP Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kösegil konuşmasını gerçekleştirdi. Kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu belirten Kösegil “ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Genel Merkezimiz’in çağrısı ve Genel Başkanımız Fatma Köse’nin katılımıyla Marmara ve Ege Bölgesi Kadın Kolları olarak Bursa’daydık. Ülkemizde kadın şiddetinde en yüksek 2. il Bursa olduğu için burayı tercih ettik. Bursa öncesi 23 Kasım’da Kırklareli’nde partililerimizin de katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Kadınlar her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğruyor. Şiddet o kadar arttı ki medyada sıradan bir vaka gibi yer buluyor. 2018 yılının 9 ayında 183 kadın ve 10 çocuk öldürüldü. 50 kadına tecavüz edildi. 162 kadın tacize uğradı. 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. 316 kadın yaralandı. Bunlar sadece medyaya yansıyanlardı. Cinayetlerden bazıları uzaklaştırma kararlarına rağmen işlendi. Dile getirmekten dahi utanç duyduğumuz bu olayların hepsi bizim ülkemizde yaşandı. Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir. İnsanların hemen hemen her konuda ötekileştirildiği ülkemizde kadın da ötekileştirildi. Kadınların olmadığı bir dünya düşünülemez. Bu şiddeti önlemek için kadını ötekileştiren dil terk edilmelidir. Kadın istihdamı arttırılmalıdır. Kadına ve çocuğa yönelik şiddete iyi hal indirimi kullanılmamalı ve en üst seviyeden ceza verilmelidir. Şiddete arttıran en önemli etkenlerden biri de yoksulluktur. Kadınlara mutlaka güvenceli çalışma koşulları sağlanmalıdır. Kız çocuklarının erken yaşlarda evlenmelerinin önüne geçilmelidir. Biz her insanın eşit ve özgür olabileceği adil bir düzende yaşamak istiyoruz. Bunun için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Yaşamımıza ve haklarımıza sahip çıkacağız. Biz biçtiğiniz roller için değil hak ettiğimiz yaşam için var olmaya devam edeceğiz. Biz Atatürk kadınlarıyız. Şiddete karşı duruşumuz bu şiddet kültürünü yok etmeye yetecektir. “ ifadelerini kullandı.
Ardından CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık söz aldı. Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Çobancık, Trakyadaki Belediye Başkan Adayları’nın 6 Aralık 2018 saat 13.00’te yapılacak Parti Meclisi’nden sonra duyurulacağını açıkladı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yaş ortalaması orhun kitabeleri. yeni nesilde karşılıkları bile bulamıyorlar...