CHP Genel Sekreteri Sındır Lüleburgaz’ı ziyaret etti

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Alpullu Şeker Fabrikasının 4 yıllık arasının ardından yapılacak açılışı töreni nedeniyle geldiği Kırklareli’nde CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığını da ziyaret etti.

CHP İlçe Başkanlık Binasında 14 Eylül 2017 Perşembe günün akşamı CHP üyeleriyle bir araya gelen CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Lüleburgaz’da bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu belirtti.
Sındır, “Cumhuriyetimizin kuruluşu kolay olmadı. Cumhuriyetin kuruluşu kararlılıkla, inançla oldu. Kuvayi Milliye hareketi olarak Anadolu’nun dört bir yanında yedi düvele karşı o kararlılık ve inançla bir milli mücadele yapıldı. O
milli mücadele sonrasında Cumhuriyet kuruldu. İlk adım bitik durumda olan Anadolu köylüsü, çiftçisiydi. Aşar vergisiyle ağzındaki lokma dahi alınan, sefillik içerisinde, yokluk içerisinde bir Anadolu, böyle bir ülkede hemen üretim yani üreterek büyüme, üreterek eşitçe bölüşen bir devleti, bir Cumhuriyeti oluşturma çabasıydı. 1923 yılında kurulan Cumhuriyet, 1926 yılında Alpullu’da
hizmete giren bir Şeker Fabrikası kurdu. Çok kısa bir süre içinde 1930’lu yılların içerisinde Alpullu ile birlikte Uşak Şeker Fabrikası ve arasından Sümer Bank gibi daha nice üretimle ilgili fabrikalar kurulmuş, üretim ve büyüme hedef alınmıştı. Şeker Fabrikalarının kurulması, Alpullu’da üretime geçilmiş olması sadece şeker pancarı üreticisinin refahını sağlamaktan çok, tüm ülkenin refahını sağlayan bir fabrikadır.”dedi.
Sındır, CHP İlçe Binası ziyaretinin ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ile birlikte Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademis’ini (LYKA) gezdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol