CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kırklareli’ndeydi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babaeski’de katıldığı Tarım Toplantısının sonrasında Merkez ilçeye gelerek vatandaşlarla buluştu. Saat 16.00’da yapacağı konuşma öncesinde Kırklarelili vatandaşlarla Karaumur Caddesi’nde tokalaştı, sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Parti binası önünde kurulan sahneye çıkarak kısa bir konuşma gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullandı. Vatandaşlara yerel seçimlerle ilgili seslenen Kılıçdaroğlu, “Bahar temizliği yapacağız, en büyük süpürge bende” diyerek iddialı konuştu.

Kırklareli’ne gelişi birkaç kez ertelenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün ilimize gelerek vatandaşlarla bir araya geldi. Parti binası önüne yürüyerek gelen Kılıçdaroğlu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla yakından ilgilendi.Esnafla sohbet eden Kılıçdaroğlu“hayırlı işler” dileklerini iletti. Küçük bir çocukla da yakından ilgilenen Kemal Kılıçdaroğlu, çocuğu kucağında aldı ve bir süre sohbet etti.
“Türkiye Cumhuriyeti’ni Dünyanın en saygın en onurlu devleti haline getirmek için sonuna kadar mücadele
edeceğiz”
Parti binasının bulunduğu Karaumur Caddesi üzerinde kurulan platformdan yaptığı konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Lideri, Türkiye’de yarın ne olacağını kimsenin bilmediğini söyledi. Planlamanın önemli olduğundan bahseden Kılıçdaroğlu; “Türkiye’de yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Hangi kararın kimler tarafından alınacağını da kimse bilmiyor. Ama elin oğlu 50 yılı 100 yılı planlıyor. Ama sakın ola bu bizim yüreğimizde umutsuzluk olarak yeşermesin. Ne olursa olsun kim olursa olsun biz Türkiye Cumhuriyeti’ni Dünyanın en saygın en onurlu devleti haline getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Çünkü bu ülkeyi kuranlar Gazi Mustafa kemal Atatürk ve yanındakiler ağır bedeller ödediler” dedi.“Atatürk, Samsun’a Erzurum’a gittiğinde yol parası bile yoktu”Atatürk’ün milli mücadeleye başladığında yanında az sayıda arkadaşı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Atatürk 16 Mayıs’ta İstanbul’da bandırma vapuruna bindiği zaman yanında sınırlı sayıda arkadaşı vardı. Samsun’a Erzurum’a gittiğinde yol parası bile yoktu. Arkadaşları toparlayıp yol parasını verdiler. O güç koşullarda Kuveyi Milliye oluştu. O güç koşullarda görkemli, onurlu, bütün Dünyanın saygı duyduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti oluştu. Lozan’da imzalar atıldı. Ve Türkiye’nin bağımsızlığı, onuru bütün Dünya tarafından kabul edildi” şeklinde konuştu.
“Vatandaşın mutfağında kriz var”
Ekonomik olarak sorunlar olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bugün sorunlarımız var ben biliyorum. Ekonomik olarak ciddi sorunlarımız var. Daha krizi yaşamadınız sizler.
Daha kriz gelecek.
Deniyor ki efendim kriz yok. Doğrudur, sarayda kriz yok, mutfak dolu. Vatandaşın mutfağında kriz var. Esnafta, çiftçide, sanayicide, emeklide, işçide sorun var. Ama bu sorunları biz aşacağız. Umutsuzluğa kapılmayacağız. Biz bu sorunları aşma kapasitesine sahibiz” ifadelerini kullandı.
“Gün A Partisi B partisi günü değildir”
Atatürk’ün 16 Mayıs’ta yanında az sayıda insan olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu anda milyonlar olduğunu söyleyerek, “Yeter ki gücümüzü birleştirelim. Yeterki küçük ayrıntılarda birbirimiz eleştirmeyelim, beraber olalım. Türkiye’nin bağımsızlığı için Türkiye’nin onuru için haysiyeti için bayrağımız için beraber olmak zorundayız. Birlik olmak zorundayız. Gün A Partisi B partisi günü değildir” diye konuştu.
“Bu temizliği yaptığımız andan itibaren
Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız”
Yerel Seçimlerde “bahar temizliği” yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, AK Partili vatandaşlara seslenerek, “Ben özellikle AKParti’ye oy veren vatandaşlarıma da sesleniyorum.
Türkiye’nin bu halinden hiç kimse memnun değil. 81 milyon vatandaştan hiç kimse memnun değil. Bunu aşacağız. Nasıl? Önümüzde bahar var. Ağaçlar çiçek açacak, kuşlar cıvıldaşacak, çocuklarımız çayırlarda parklarda oynayacak ve evlerde bütün hanımlar bahar temizliği yapacak. Şimdi kadın – erkek oy kullanma yaşına gelmiş herkesle baharda Türkiye’de bahar temizliği yapacağız.
Bu Türkiye’yi kirletenleri alıp bir tarafa bırakacağız. Bu temizliği yaptığımız andan itibaren Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Hiç endişeniz olmasın. Asla karamsar değilim ve karamsar olmadım. Biz bütün sorunları aşarız. En büyük süpürgeyi ben alacağım” dedi.
“Sonunda bir bahar temizliği ile bunların tamamını göndereceğiz”
Bir basın toplantısı yaparak 13 ekonomi maddesini açıkladığını anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ekonomik kriz başladığında İstanbul’da bir basın toplantısı yaptım ve 13 madde halinde biz bu krizi nasıl aşarız diye tek tek saydım. Hiç birisine itibar etmediler.
Şimdi faiz arttırıyorlar olmuyor, orta vadeli plan açıklıyorlar olmuyor. Lafla peynir gemisi yürüseydi zaten Türkiye bu hale gelmezdi. İş kafa işi. Sorunu çözme kapasiten var mı? Yok mu? İş bu. Biz sorunu çözme kapasitesine sahibiz. Sorunun ne olduğunu biliyoruz. Doğru teşhisi koyuyoruz. Çözümü de önlerine koyuyoruz. Ama biz koyduğumuz için buna itibar etmek istemiyorlar. Sonunda bir bahar temizliği ile bunların tamamını göndereceğiz. Söz mü? Bende size söz veriyorum.En büyük süpürgeyi ben alacağım, hep beraber temizleyeceğiz bunları” cümleleriyle konuşmasına son verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sen önce partindeki muhalifleri bi temizle de sonrasına bakarsın.

  2. rüzgar gibi geçti 12 Ekim 2018 Cuma 12:37:36

    muhaliflerle yüzgöz olmamak için geldi ve rüzgar gibi gitti