CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Kırklareli’nde

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ekibi ile birlikte dün Kırklareli’ne geldi. İki gün boyunca ilimizdeki CHP Belediyelerini ziyaret edecek ve onlarla istişarede bulunacak olan Torun, parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kaynaklarının yüzde 97’sini, Cumhur ittifakı Belediyelerine sağladılar. Sadece yüzde 3’lük kısmı CHP ve muhalefet Belediyelerine aktarıldı. Bu vatandaşın vergisiyle oluşmuş bütçeyi maalesef tamamen keyfi kullandılar” yorumunu yaptı…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı / Ordu Milletvekili Seyit Torun başkanlığında; Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cahit Arı’dan oluşan CHP Yerel Yönetimler Ekibi 20 ve 21 Ocak 2022 tarihlerinde ilimiz Kırklareli genelinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyor.
Bu çerçevede partililer dün saat 11.00’de parti binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya; CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu, Turabi Kayan, İl Başkanı Alaaddin Güncer, Kırklareli Belediye Başkanı ve çok sayıda partili katılım gösterdi.
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ziyaret sebeplerini şöyle açıkladı;
“Yerel Yönetimler Ekibi olarak 15 ilimizde yaklaşık 42 Belediyemizi ziyaret ettik. Bugün de güzel kentimiz Kırklareli’ndeyiz. İki gün boyunca Belediyelerimizi ziyaret edeceğiz. Hem onların sorunlarını dinleyeceğiz, hem de çözüm önerilerini değerlendireceğiz. Ayrıca bu 3 yıllık süre içerisinde neler yapılmış, neler gerçekleştirilmiş, içerisinde bulundukları zorlukları, bütçeleri enine boyuna masaya yatıracağız” dedi.Torun şöyle devam etti;
“Ama şunu söylemek isterim ki; bizim belediyelerimiz gerçekten her türlü zorluğa, her türlü baskıya, her türlü engellemelere rağmen olağanüstü işler başarıyorlar. Pandemi döneminde vatandaşımızın ekmeğinden gazetesine kadar, sıcak yemeğinden birçok hizmete kadar her zaman halkımızın yanında oldular. Bir kez daha sizlerin huzurunda tüm Belediye Başkanlarımızı yürekten kutluyorum.
İktidar maalesef kamu kaynaklarının tamamını kendi belediyelerine sağlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına defalarca sorduk; ‘Siz bu Bakanlığın kaynaklarını hangi Belediyelere, ne kadar veriyorsunuz’ diye. Ancak maalesef sorularımıza bir yanıt vermediler. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kaynaklarının yüzde 97’sini, Cumhur ittifakı Belediyelerine sağladılar. Sadece yüzde 3’lük kısmı CHP ve muhalefet Belediyelerine aktarıldı. Bu vatandaşın vergisiyle oluşmuş bütçeyi maalesef tamamen keyfi kullandılar. Elbette bir de Belediye Başkanlarımızın bütçesinden kesilen, yani sizin için gelen, kaynaklardan kesilen, Belediyeler Birliğinin bütçesinin oluştuğu bir yapı var. Maalesef buranın kaynakları da aynı şekilde iktidar Belediyelerine aktarılmakta. Bu konuda birçok başvuru yaptık. 2019 yılından beri bu kaynakların nerelere aktarıldığını öğrenmek istedik. Ancak açıklamadılar. Açıklamamalarının sebebi; kaynakları keyfi kullandılar. Sadece kendi belediyeleri için kullandılar. O yüzden de bizim bu sorularımıza yanıt veremiyorlar.”
Torun ve beraberindekiler dün İnece, Karahalil, Babaeski ve Lüleburgaz Belediye Başkanlığını ziyaret ettiler. Heyet bugün de; Kaynarca, Vize, Kıyıköy, Ahmetbey ve Büyükkarıştıran Belediyelerini ziyaret ederek programlarını tamamlayacaklar. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. zorbanın arslan payı 23 Ocak 2022 Pazar 20:10:54

    Ormanlar kralı getirilen avı dörde böler ve söyler: "Bu ilk parça arslan payım. İkinci de parça da benim çünki kralım. Üçüncü parça sizleri koruma hakkım. Dördüncü parçaya da cesaretiniz varsa yan bakın."