CHP, Çarşamba toplantısında gündemi değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanlığı tarafından her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen geleneksel Çarşamba toplantısını gerçekleştirdi. İlk olarak İl Başkanlığı önünde Muharrem ayı münasebetiyle partililerle bir araya gelerek aşure dağıtımı yapıldı. Daha sonra toplantı salonuna geçen partililer Kırklareli ve Türkiye gündemine ilişkin toplantılarını gerçekleştirdi.  Toplantıda konuşan ve toplantı salonunun kalabalık olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin; “Planlandığı gibi bugün aşure dağıtımı gerçekleştirdik. 

Perşembe İlçe Danışma Kurulu toplantımızı yapacağız. Cuma günü ADD’nin eğitime katkı olarak düzenlediği bir yemek programımız var. Cumartesi günü’de Atatürk Kültür Merkezi’nde 14.00’da İstanbul Milletvekilimiz Dursun Çiçek’in “Darbe ve Hukuk” panelini gerçekleştireceğiz.Dün akşam yine Pehlivanköy’de İlçe Danışma Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bir de 24 Ekim’de Belediyemizin düzenlediği göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız hizmetleri halkımızın değerlendirmesine sunuyoruz. 24 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da yapacağız. Geçtiğimiz haftalarda sürekli gündemde tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Gençlerimizi örgütlenmesi çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimlerle ilgili sizden desteğimizi bekliyoruz.Önce kendimiz başarmalıyız, kendimiz inanmalıyız dediğimiz konuda yönetimler ve yönetimlerle birlikte çevremize veya patimize üye veya bize yakın olanları mutlaka bu eğitimin içine almalıyız.Çünkü başka türlü başarma şansımız yok. Bu konuda da genel merkez ısrarla ve inatla üzerinde duruyor” dedi.
Daha sonra toplantıda gündeme ilişkin söz alan Kırklareli Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ünal Başkur, “Öncelikle hoş geldiniz. Kalabalığımız hep böyle olsun. Çünkü süreç ortada birlikte hareket edip güçlü görünmeliyiz. Şimdi gelinen noktada bize düşen bu sürecin üstesinden kentimizle nasıl geliriz, daha önceki periyotlar da olduğu üzere Kırklareli’liler olarak görevimizi nasıl yerine getiririz bunların idrakı içerisinde olmalıyız. Bu bizim en temel sorunlarımızdan biridir. O yüzden Başkanlık sistemine karşı iri,bir, diri olmanın tam zamanı. Gürcan Başkanımızın da dile getirdiği gibi Cumartesi günü sayın Dursun Çiçek, bildiğiniz üzere Balyoz yargılanmış ve ıslak imzacı rolüyle rol almış Albay’ımız sayın Dursun Çiçek’i burada ağırlayacağız. Yaşanan sürece ilişkin “Darbe ve Hukuk” ilişkisi çerçevesinde söylemlerini ve gözlemlerini aktaracaklar. Umuyoruz buradaki partililerimiz burayı doldurduğumuz gibi o salonu da doldururuz.
Çünkü halka gücümüzü gösterebilmek açısından bu birliktelik önemli” diyerek sürece ilişkin düşüncelerini dile getirdi.
“Burs konusunu
önemsiyoruz”
Gençlerin uzatacakları eli geri çevirmeyeceğini söyleyen Başkur, “Ne mutlu tüm genç arkadaşlarımız buradalar.Sahada olup da burada bulunamayanlar da var. Daha da çoğalmak durumu söz konusu. Ama burs konusuna gelindiğinde gençler açısından özellikle 13 Bin civarı Yüksek Öğrenim öğrencisi var. Bunların bir kısmı burada ikincil nüfus kayıt çerçevesinde oylarını kullanacaklar.Bu açıdan üniversiteli gençlere ulaşabilmek anlamında burs ve sorunları konusunda eğer bizler o arkadaşlara yardımcı olabilirsek uzattığımız eli geri çevireceklerine inanmıyoruz. O uzattığımız eli büyük bir konukseverlikle uzanacaklarına inanıyoruz. O uzatılmış ellerin birleşmesi çerçevesinde yarınlara ilişkin üniversiteli gençlerin de bizimle yan yana kol kola bir duruş sergileyerek umutlarımızı paylaşacaklarını umuyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol