CHP 98 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi 98. kuruluş yaşını dün törenle kutladı. CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer yaptığı açıklamada; “Tarihsel köklerinden aldığı güçle geleceğe emin adımlarla ilerleyen CHP hem gelenek ve göreneklerine bağlı hem de çağın yeniliklerine açık, toplumun sorunlarını çözüme ulaştırabilecek kadrolara sahiptir” dedi…

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 98. yıldönümünü dün düzenlenen bir çelenk töreni ile kutladı. Parti il teşkilatının tam kadro katılım gösterdiği tören, Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törene; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İl Başkanı Alaaddin Güncer, Merkez İlçe Başkanı Özgür Uysal, Kadın Kolları Başkanı Gül Şengün, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, eski Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile birlikte çok sayıda iştirak etti.

Saat 09.30’da çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam etti. CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri diyerek nitelendirdiği, ulu çınarımız Cumhuriyet Halk Partimizin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
Kökleri, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’ne, Kuvayı Milliye’ye dayanan Cumhuriyet Halk Partisi, dünyanın en eski ve en köklü partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının 98 yıl önce vatan savunmasında vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesi sadece bu topraklara barış getirmekle kalmamış aynı zamanda dünyadaki bütün mazlum milletlere de umut olmuştur.
19 Mayıs 1919’da büyük bir kararlılıkla Samsun’a ayak basarak Milli Mücadelemizi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ardından ülkemizin geleceği için önemli kararların alındığı 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’ni toplamıştır. Daha sonra kurtarıcı ve kurucu liderimiz, ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk, önemli kararların alındığı Sivas Kongresi’ni Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kurultayı olarak kabul etmiştir.
26 Aralık 1922 tarihinde Cumhuriyet Halk Fıkrası henüz kurulmamışken Mustafa Kemal Atatürk kabul ettiği bir grup gazeteciye şu açıklamayı yapmıştır: “En mütevazı bir millet ferdi sıfatiyle hayatımın sonuna kadar vatanın hayrına vakfeylemek emeliyle, barıştan sonra Halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim.” Demiştir. Nitekim ardından 9 Eylül 1923 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi yani kuruluştaki adıyla Cumhuriyet Halk Fıkrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurulmuştur.
Kurulduğu günden beri CHP, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığı ile ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine kararlılıkla bağlı olanların partisidir. Tarihsel köklerinden aldığı güçle geleceğe emin adımlarla ilerleyen CHP hem gelenek ve göreneklerine bağlı hem de çağın yeniliklerine açık, toplumun sorunlarını çözüme ulaştırabilecek kadrolara sahiptir.
Adım adım Türkiye Cumhuriyeti’mizin ve partimizin 100. Yılına yaklaştığımız bu dönemde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmış kadrolarla, kimseyi ötekileştirmeyen, tüm yurttaşlarımızı kucaklayan, demokrasi ve adalet mücadelemiz Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde hedefine ulaşacaktır.
Cumhuriyet Halk Partimizin 98. Kuruluş yıl dönümünde ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu, partimizin ilk genel başkanı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını, partimize emeği geçmiş olan ve bugün itibariyle ebediyete intikal etmiş olan tüm partililerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olmasının onuru, Cumhuriyet Halk Partili olmanın guruyla partimizin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.”
Partililer daha sonra parti binasına geçerek kutlama programına burada devam ettiler. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. dinoların günleri geçti 12 Eylül 2021 Pazar 02:33:11

    Mark Twain; "Politikacılar ve altbezleri sıkça değiştirilmelidir aynı nedenle."