CHP 96. yaşını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Teşkilatı, partinin kuruluşunun 96. yıl dönümünü gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle kutladı. Kutlamalar çerçevesinde dün Merkez Parti Binası’nda günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, 96. yaş pastası kesildi ve devamında Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Teşkilatı, dün 96. yaşını kutladı. Kutlamalara CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçi, İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Kaynak, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ve partililer katıldı. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak parti binasında günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. 96. kuruluş yıl dönümü basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Teşkilatı 96 yıl önce bir Ulus’un var olma mücadelesi içinden çıkan, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği, ülkemizin Ulu Çınar’ı CHP’nin kuruluş yıldönümü için burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tam bağımsızlığa inanan ve Atatürk’ün izinden giden saygıdeğer partililerimiz, misafirlerimiz ve basın mensupları, Kuruluş kutlamalarımıza hoş geldiniz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan da önce kurulan partimiz Türkiye Cumhuriyet’inin, Atatürk devrimlerinin, demokrasinin ve tam bağımsızlığın bu güne kadarki en önemli savunucusu olmuş, bundan sonra da asırlar boyunca olmaya devam edecektir. Şuan burada olan herkesin ortak noktası, CHP çatısı altında şahsi çıkarlardan uzak ülke ve toplum sorunlarına duyarlı siyaset üretmektir. Kendi yaşam alanımız olan Kırklareli’mizi, il ve ilçe yönetimlerimiz ile, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile Kadın ve Gençlik Kollarımız ile ve en önemlisi siz değerli parti üyelerimiz ile ülkemizin 80 vilayetinden daha yaşanır ve modern bir şehir haline getirmek için her türlü özveri ile çalışmalarımız devam etmektedir.
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve CHP’ye karşı en önemli görevimiz budur. Tam bağımsız ve özgür bir ülkede yaşayabilmemizin tek yolu budur. Bu sebep ile her ne şekilde olursa olsun, birlik ve beraberlik içinde ortak akıl ve siyasetler yaratarak, her türlü baskı ve hukuksuzluğa karşı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi hak, hukuk ve adalet mücadelemizi hep beraber devam ettireceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile CHP Kırklareli örgütümüzün ve sizlerin 96. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, CHP’nin hak ettiği iktidara en yakın sürede ulaşmasını diliyorum.”
Ardından 96. kuruluş yıl dönümü pastası kesildi ve devamında Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak program sona erdi.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol