CHP 95’inci yılını kutladı

Kırklar Haber
Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli teşkilatı, partinin 95’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle tören düzenledi. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk konuldu ve günün anlam ve önemine ilişkin basın açıklaması yapıldı. Törenin ardından üyeler Atatürk Anıtı’nın karşısında bulunan Zübeyde Hanım Büstüne de karanfil bıraktı.

9 Eylül Pazar günü saat 11.00’da parti Kırklareli İl Başkanlığının önünde toplanan partililer buradan yürüyerek Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtının önüne geçti. Burada öncelikle anıtın önüne çelenk konuldu. Ardından saygı duşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
“Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95. Yılı kutlu olsun”
Tören Merkez İlçe başkan Yardımcısı Hakan Geriş’in okuduğu basın açıklaması ile devam etti. Geriş açıklamasına; “Köklerini Sivas Kongresi'nde Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti'nden alan, Türk Milletinin bağrından çıkan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş mücadelesinden asla ayrı düşünülmeyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95. Yılı kutlu olsun” cümleleriyle başladı.
“Partimizin tarihsel geçmişi ve köklerinin atıldığı tarih ise 4 Eylül 1919'dur”
Partinin tarihsel geçmişi hakkında konuşan Geriş, “Cumhuriyet Halk Partisi, resmen 9 Eylül 1923'te kurulmuş olmasına rağmen, partimizin tarihsel geçmişi ve köklerinin atıldığı tarih ise 4 Eylül 1919'dur. Partimiz Sivas Kongresinde Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti olarak Türk siyasi hayatındaki yerini almıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş gerekçesi aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın da gerekçesidir” dedi.
Geriş Atatürk’ün gerekçesini; “Türk milletinin kutsal çağrısını Amasya Tamimi ile kaleme alan Mustafa Kemal'in gerekçesi nettir. Vatanın bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir, İstanbul hükümeti üzerine düşen görevi yerine getirememektedir. Bu durum ulusumuzu yok gibi göstermektedir. Ulusun geleceğini yine ulusun azmi ve kararlılığı kurtaracaktır. Ulusun içinde bulunduğu durum ve koşulların gereğini yerine getirmek ve halkın sesini daha gür bir biçimde dünyaya duyurmak için her türlü etki ve denetimden uzak bir ulusal heyetin varlığı zorunludur, işte bu gerekçeler Cumhuriyet Halk Partisi'nin doğmasına ve günümüze kadar süren devrimci mücadelesine yol açan gerekçelerdir” sözleriyle açıkladı.
“Emaneti kabul eden gençlik, Cumhuriyet Halk Partisi'ni sonsuza kadar geliştirip koruyacak olan tek güvencemizdir”
“Cumhuriyet Halk Partisi; bağımsızlığı ve varlığı tehlikeye düşmüş Anadolu insanın toprağa tutunma kararıdır” diyen Geriş basın açıklamasını şöyle sonlandırdı;“Bu karar kuşaktan kuşağa kök salarak bugüne kadar ulaşmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 95. Kuruluş yılında sıra neferi olarak mücadele eden bizler içinde en temel vazife Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhuriyetimizi gelecek nesillere ulaştırmak yani ilelebet payidar kılmaktır. Bizleri en kıymetli hazinemiz olarak gördüğümüz bağımsızlığımızdan ve cumhuriyetimizden koparabilecek herhangi bir güç yoktur ve olmayacaktır. Bu inancımızın sebebi de gençliğin rehber edindiği Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe hitabesinde gizlidir. Emaneti kabul eden gençlik, Cumhuriyet Halk Partisi'ni sonsuza kadar geliştirip koruyacak olan tek güvencemizdir. Geçmişi inşa eden Cumhuriyet Halk Partisi geleceği de inşa edecektir. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş bütün tersanelerine girilmiş bütün orduları dağılmış olsa da Atatürk'ün iki büyük eserine göz dikenler için zamanın getireceği tek şey hayal kırıklığı olacaktır. Geçmişi inşa eden Cumhuriyet Halk Partililer geleceği de inşa edecek kararlılıktadırlar. Çünkü kurtuluş savaşı siperlerinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişi, geleceğimizin garantisidir Kuruluşta kurtuluşta Türkiye'nin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi 95 yaşında. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Nice doksanbeş senelere fakat Atamızın bıraktığı yerden bir adım öteye gidemediler. Bu kafayla da olacağı yok.

  2. ideallerini süsleyen modern dünya içerisinde yaşamını idame derdinde fakat bunca kalabalık arasında kemmiyette tükenmeye yüz tutmuş orman bitkisinden hallice azınlık ve keyfiyette ekmek nedir bilmeyen bir yerli kabilesi tadında hırıltı halinde özgürlüğünü başkasının özgürlüğüne müdahalede bulan bir tavrı ayakta tutmaya çalışan bir avuç vatandaş.

  3. kaptan yorum yazarken neyle besleniyorsun. söyle biz de alalım. aga yazdığını sen anlayabiliyor musun ?

  4. lidaki kabalidaki mırmır ve yanında pilaki... ortada anlaşılmayacak bir şey varsao da Jurassic Park afişi tadındaki bu fotoğrafta otogar tostlarındaki malzeme seyrekliği sendromuna yakalanmış genç neslin asgari 35 yaşında olduğu gerçeğidir. Tam eğlencelik...

  5. Kaptan arada ekmek de ye normallere gel. Ne bu ? Jurassic Park afişi tadında... Malzeme seyrekliği sendromu... Aga ?

  6. işlenmiş ekmek bir kısım detaylarla birlikte en belirgin tesirini algılama sorunu ve enteresandır akli melekelerde dağınıklık olarak açığa çıkarır. sen de yeme tavsiyem budur.

  7. Tavsiyelerin için teşekkürler kaptan. Ben senin dam üstünde saksağan yorumlarına az maruz kalarak da aynı sonuca ulaşabileceğimi biliyorum. Vaktiyle yedin somun somun ekmekleri şimdi alın başına geliyor he mi ?

  8. benim dememe gerek kalmadan kendini beyan etmişsin.