ÇERKEZKÖY - KIRKLARELİ NOTLARI

27 Nisan 2016 günü Çerkezköy'e uğradım. Çerkezköy Optimet Özel Hastanesi’nde Nöroloji Uzmanı LEVENT KOR " Kitabınızı keyifle okuyorum" dedi. Trakya'nın güzel insanlarını severim. Mali Müşavir arkadaşım Vehbi Demirtaş'la mimar arkadaşım Ahmet Oruç'a uğradım. Kendileri yoktu selam bıraktım. Güneşli güzel bir gün. Nisan yağmurları bereket getirdi.
Mali Müşavir CANSU BALİÇ: "Babam İlhan Baliç'i 16 Kasım 2015 günü kaybettik. Sizi çok severdi" dedi. Boşnakların karizma insanı İlhan Baliç'le pek çok kez Çerkezköy'ün eski günlerini konuştuk. Kral adamdı, kızı Cansu Baliç de çok çalışkan bir kardeşimizdir. Yaşam kısa, hayat her şeye rağmen güzeldir. Mali Müşavir Cansu Baliç'in yanında ELİF ARPACI: "Eşimin dedesi Kurtuluş Savaşı sırasında Karaman'a gitmişler. Daha sonra İğneada'nın Sislioba köyüne yerleşmişler. Sislioba'nın eski adı Placa'dır. Bulgarlardan kalma bir köydür" dedi. On yıldır Trakya Notlarım ilgiyle okunuyor. Yerel araştırmacılar Türk ve Dünya tarihini bilmekle bağlantılıdır. Tarih öğretmenlerimi, kitap okuma alışkanlığını bizlere kazandıran öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çerkezköy'de Garanti Bankası’nda Gökalp Baksi insana güler yüzle yaklaşır. Gençlerimiz her şeyimizdir, yarınımızdır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız gençlere hizmet ederek onları yarınlara hazırlasın.
KUAFÖR MUSTAFA HOŞGÖR: "Çatalca'nın Alaşlı köyündenim. İlk olarak köyümüz yedi hane olarak kurulmuştur. İlk gelenler 93 harbi göçmenleridir. (1293-1877) 1972 nüfus sayımında köyümüz 52 hanedir. Şimdi altı yüz hanedir. Köyde tarım ve hayvancılık yapılıyor. Gençlerimiz fabrikalarda çalışmaya gidiyorlar. Köye makta verildiği yıllarda mangal kömürü yapılıyordu. Şimdi dört, beş hane mangal kömürü yapıyor. Çerkezköy'e yılda beş bin kişi geliyormuş. Çerkezköy organizede fabrika çoktur" dedi. Çerkezköy Belediye Bşk. VAHAP AKAY sevilen bir başkanmış. Yol boyunca erguvan ağaçları, akasyalar çiçek açmıştı. Buğdaylar güzel görünüyordu. Buğdayda Romanya, Ukrayna, Macaristan tohumu kullanırsan Trakya topraklarının iklimi ve toprağı bu tohumları seviyormuş. Edirne'de Trakya Tarımsal Araştırma Merkezi’nde tohumluk buğday, çeltik, ayçiçeği üretiliyor. Birkaç kez gidip konuyu inceleyip araştırmıştım. Bilimsel çalışmalar orada başarılı sonuçlar veri- yor. Çeltik tohumu üreten Dr. HALİL SÜREK: "Ben çeltiğin babasıyım yıllardır uğraşıyoruz" diyerek konuyu özetlemişti. Eski Türk Tohumunun en iyileri ertesi yıl ekilerek ürün alınıyordu. Çiftçi şimdi her yıl yeniden tohum almak zorundadır. Tohum fiyatları da yüksekti.
Kırklareli’de Bir Arkadaş: "Kırklareli beden terbiyesi spora gelen gençlerden 35 lira bir parayı talep ediyor. Gençler spor yapsın diye teşvik etsinler. Para talep etmesinler. Bunu da yaz kardeşim" dedi.
Yine Bir Genç: “Kırklareli Belediyesi Bisiklet Yolunu Her Yere Yapsın" dedi. Bir belgeselde dünyanın bisiklet kullanmadaki son durumunu izlemiştim. Biz geri kalmışız bu konuda. Trafik magandalarımız çoktur. Türk ve yabancı filmler, terör belası şiddeti destekler durumdalar. Kadına şiddet son bulsun.
Ne demiş Hacı Bektaş-ı Veli: "Eline, Beline, Diline Sahip Çık" Saygının, İnsanlığın, Sevginin ışığında yürümek zordur ama güzeldir kardeşim.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol