Buzağı destek ödemelerinde takvim açıklandı

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ülkemizdeki hayvancılara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Buzağı desteklemelerinde desteklerin ödeneceği tarihler belirlendi. Açıklanan takvime göre desteklemelerden yararlanan çiftçiler TC kimlik numaraları ve Vergi numaralarının son hanelerine göre paralarını alacaklar.

Belirlenen takvime göre; TC kimlik numarasının son hanesi 0-2 olanlar ve Vergi numarasının son hanesi 0, 1, 2, 3, 5, 7, 9 olanların Buzağı Desteklemeleri 27 Aralık 2018, TC kimlik numarasının son hanesi 4-6 olanlar ve Vergi numarasının son hanesi 4 -6 olanların Buzağı Desteklemeleri 4 Ocak 2019, TC kimlik numarasının son hanesi 8 olanlar ve Vergi numarasının son hanesi 8 olanların Buzağı Desteklemeleri 11 Şubat 2019 tarihinde ödenecek.
Buzağı başına ne kadar ödeme yapılacak?
Destekleme buzağının doğduğu işletmeye ödenecek. Buzağının doğduğu işletmede 120 günü tamamlama şartı aranırken, destekleme kapsamında, ön soy kütüğüne kayıtlı yetiştiricilere buzağı başına 550 TL, soy kütüğüne kayıtlı ve Birlik aracılığıyla başvuru yapan yetiştiricilere buzağı başına 700 TL, döl kontrolü kapsamındakiler için ise buzağı başına ekstradan 50 TL ödeme yapılacak. Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, desteklemeler konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerin il merkezinde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüklerine, ilçelerde ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine başvurabileceğinin bilgisini verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol