Büyükkarıştıran’da “Tarla Günleri” düzenlenecek

Kırklar Haber
Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran beldesinde 9-12 Mayıs tarihleri arasında Tarla Günleri düzenlenecek. 107 farklı buğday çeşidi ve 38 farklı yem bitkisinin ekilmiş olarak sergileneceği organizasyonda insansız traktör ve akıllı sensör teknolojileri tarlada uygulamalı olarak gösterilecek.
Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Büyükkarıştıran beldesinde DLG Fuarcılık tarafından 9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında DLG-ÖÇP Tarla Günleri Fuarı düzenlenecek. Hazırlıklarına aylar önce başlanan DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2018 fuarında, uygulamalı tarım alanına 107 farklı buğday çeşidi ve 38 farklı yem bitkisi ekildi. Ziyaretçilerin ekinleri fuarda birebir inceleyip, gözlem yapabilecek.
Türkiye'de tarım alanında öncü bir kuruluş olan ve Türk çiftçisine yol gösteren TİGEM, fuara özel kendi ıslahı olan ürünlerinin sunumunu gerçekleştirecek, üretici ve uzmanların yorumuna sunacak. TİGEM başta olmak üzere TAGEM çatısı altında bulunan araştırma enstitüleri tarafından ıslahı yapılan ürünler fuar alanında yer alacak ve 4 gün boyunca 250 farklı tohum çeşidi sergilenecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TİGEM, TÜRKTOB, BASF, BAYER, HEKTAŞ, ADAMA, HEKAGRO, LIMAGRAIN ve TOROS Gübre gibi, Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen firmalarının yer aldığı fuarda her firma kendi standında tüm Türkiye'den gelen üretici ve uzmanlara daha yakın temas da bulunmak, istek, öneri ve şikayetlerini dinlemek için fuarda olacak.
İnsansız traktörle bu fuarda
Sürekli gelişen akıllı tarım uygulamaları ile ilgili, insansız traktörler, otomatik dümenleme, akıllı sensör teknolojileri ve drone ile tarla tespiti gibi en son yöntemlerin uygulamalı olarak görebileceği fuarda, tarımın gelişimi ve büyümesi için çalışan tohum, gübre, bitki besleme/koruma, tarımsal mekanizasyon ve traktör firmaları yeni ürünlerini, teknolojilerini ve gelişmelerini göstermek için yerlerini alacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol