Büyük hizmet 16 Ocak Pazartesi günü başlıyor

Yapımına 2014 yılında başlanan Kırklareli’nin yeni Devlet Hastanesi 16 Ocak Pazartesi günü itibari ile hizmete açılıyor. Dün yeni hastaneyi basın mensuplarına tanıtan ve açıklama yapan Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç; “ 63.490 m2 açık alan ve 45.905 m2 kapalı alandan oluşan yeni hastanemiz 5 yıldız otel statüsünde olup ultra lükstür. Halkımızın özel hastanelerde dahi bulamayacağı konforu ve rahatlığı ilimize kavuşturan Sağlık Bakanlığımıza sizin nezrinizde teşekkür ediyorum” dedi.

Uzun zamandır merakla beklenen ve halk arasında dedikodulara yol açan Kırklareli yeni Devlet Hastanesi Pazartesi günü hizmete giriyor. Halkın merakla beklediği otel niteliğinde ki lüks hastane Pazartesi günü kapılarını açıyor.
ACİL Polikliniği başta olmak üzere tüm birimlerin 16.01.2017 tarihinde yeni hastanede hizmet vereceği açıklandı. Konu ile ilgili olarak dün basın mensupları ile bir araya gelen Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç, yeni hastaneyi kamuoyuna tanıttı. İnşaatın başladığı tarihten bugüne olan zaman zarfını değerlendiren Genç; “ 5 yıldızlı otel statüsü taşıyan yeni Kırklareli Devlet Hastanemizi 16 Ocak Pazartesi günü hizmete açıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır yapımına devam ettiğimiz ultra konforlu ve geniş Kırklareli Devlet Hastanesi, İstanbul başta olmak üzere birçok özel hastaneden bile kat ve kat iyi” şeklinde konuştu. 64 bin metre kare alana kurulan hastaneyi gazetecilere tanıtan Fergan Genç, hasta odalarından, polikliniklere, acilden, yemekhaneye kadar birçok alanda günümüz teknolojisinin kullanıldığına dikkat çekti. Kısa turun ardından konferans salonunda basın toplantısı gerçekleştiren Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç; “ Yaptığımız hizmetlerin kamuoyuna iletilmesine aracı olduğumuz, halkımıza daha iyi hizmet sunma noktasında bizleri yönlerdiğiniz için minnettarlığımızı belirtir, yazılı ve görsel medyada hizmet veren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü öncelikle kutluyorum. Bilindiği üzere yapımı TOKİ tarafından üstlenilen “250 Yataklı Kırklareli Devlet Hastanesi” 5 Mart 2014 tarihinde Sağlık Bakanımızın katıldığı törenle temeli atılmıştır. 63.490 m2 açık alan ve 45.905 m2 kapalı alandan oluşan yeni hastane binamızda; 76 adet çift yataklı hasta odası, 64 adet tek yataklı hasta odası, 10 adet suit oda, toplam 33 adet yoğun bakım yatağı, 6 adet ameliyat salonu, tüm hasta odalarında toplam 177 adet tuvalet ve duş, 49 adet tuvalet, 22 adet engelli tuvaleti, 300 araçlık açık otopark, 11 engelli otoparkı, 11 engelli otoparkı, 190 kişilik konferans salonu, 118 m2 2 adet fuaye alanı, 280 kişi kapasiteli yemekhane, 4 tanesi hasta ve personel olmak üzere 11 adet asansör bulunmaktadır.
Kırklareli Devlet Hastanesi yeni hizmet binamızda acilim toplam alanı 2280m2 olup 2 adet yeşil alan muayene odası, 1 adet sarı alan muayene odası, 1 adet kırmızı alan resüsitasyon odası, 2 adet acil cerrahi müdahale odası ve toplamda 32 hasta müşahede yatağı bulunmaktadır. Mevcut projede hastane binasını tek ana girişi mevcut olup servis ambulans girişi için ayrı bir bulunmamaktadır. Acil servise ambulans girişinin acil servislerin hastane ana girişinden ayrı, ana yola yakın, araç trafiği bakımından kolay ulaşılabilir olması gerekmekte olduğundan ambulansların acil servise kolaylıkla giriş,çıkış ve manevra yapabilmesi, trafik yoğunluğu engelinin ortadan kaldırılması amacıyla ulaşım alt yapısının bu çerçevede tekrar yapılandırılmıştır. Yeni hizmet binamızda 3 adet Erişkin yoğun bakım ünitesi 2. Basamak olarak toplam 27 yatak ile 1 adet Yenidoğan yoğun bakım ünitesi 6 yatak ile hizmet verecektir.
Mevcut hastanemizde 4 olan ameliyathane odası yeni hizmet binasında 6 adet olup bunların 2 tanesi laminer akımlı, bir tanesi ise kurşun kaplıdır. Yeni hastane binamızda Kadın-doğum servisindeki doğumhaneler modern ameliyathane koşullarını içeren özellikte olup aynı zamanda servis içinde mevcut olan SLD odasında gebelere yatağında doğum imkânı da sunulmaktadır. Yeni hastane binamızda her hekim için ayrı poliklinik odaları mevcut olup hepsinin iç donanımı yenilenmiştir. Servislerimizde tüm odalarımızda tuvalet ve banyo ile birlikte her hasta refakatçisi için ayrı refakatçi dinlenme koltuğu bulunmakta olup ayrıca hasta ve refakatçileri için “gündüz odası” adı altında sosyal alanlar oluşturulmuştur. Yeni hastane binamızda içerisinde projeksiyon, sanatçı hazırlık ve simültane tercüme odalarının da bulunduğu 190 kişilik konferans salonu mevcuttur. Konferans salonu çerçevesinde 118’er m2’lik 2 adet fuaye alanı bulunmaktadır. 280 kişi kapasiteli yemekhane bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Düzenlenen toplantı soru-cevap şeklinde son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol