Büyük heyecana son 1 hafta

2017 -2018 sezonuna merhaba diyecek olan Süper Amatör ve 1. Amatör Liglerinin başlamasına 1 hafta kaldı. Grupların belli olduğu fikstürlerin çekildiği liglerde takımlar sezonun ilk müsabakaları için gün sayıyor. Müsabakaları takımlar kadar bekleyen diğer bir kesim ise futbolseverler. Futbolseverler de amatörde yaşanacak heyecan fırtınasını bekleyen bir diğer kesim...

Kırklareli’nde her sene birçok ligde müsabakalar oynanıyor. Kırklareli’nin futbola olan düşkünlüğünü özetleyen en güzel örnek ise her müsabakalarda bolca yer alan taraftarlar…
Öyle ki ligin biran önce başlamasını bekleyen futbolseverler, “Süper Amatör ve 1. Amatör Ligleri bizim hafta sonları vazgeçilmez tek aktivetimiz. Futbolun tüm güzelliklerini bu oynanan müsabakalarda görebiliyoruz. Takımların hepsi ellerinden gelen tüm mücadeleyi sahaya döküyor. Gördüğümüz üzere takımların ortaya koyduğu performans profesyonelleri aratmıyor. Bu durumda Kırklareli’nde futbol adına büyük umut veriyor. Süper Amatör ve 1. Amatör Ligi alt yapı manasında da çok önemli bir yere sahip. Biz futboldan aldığımız tatmin edici duyguyu Süper Amatör ve 1. Amatör maçlarından fazlası ile alıyoruz” dediler.
Süper Amatörde 11 takım mücadele edecek. Bu takımlar, Babaeskispor, Büyükkarıştıranspor, Büyükmandıra Adaspor, Demirköyspor, Evrenspor, Kavaklıspor, Kaynarca Gençlikspor, Lüleburgaz İstasyonspor, Lüleburgaz Trakya Gençlikspor, Pehlivanköyspor ve Pınarhisarspor olarak yer alıyor. Bu sezon Babaeskispor, geçtiğimiz sezonda BAL Ligine çıkmasına rağmen çekilerek tekrar Süper Amatör de mücadele edecek. Babaeskispor geçen sezon gayet iyi bir performans sergileyerek ligde diğer takımların çekinerek geldiği deplasmanlardan biri idi. Büyükkarıştıranspor, geçen sezon lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen ligin ikinci yarısı üst üste puan kayıpları yaşayarak, üst sıralardan iyice uzaklaştı. Bu sezon iyi transferler yaparak eksik bölgelerini tamamlayan ekibin hedefi şampiyonluk. Evrenspor, geçen sezon en istikrarlı takımların başında geliyordu. Ligin son haftalarına kadar ligden çıkmayı zorlayan takım, derbilerde aldığı mağlubiyetler ve son zamanda kaybedilen puanlarla BAL Liginin kıyısından döndü. Bu sezon ligin yeni ekiplerinden birisi olan Kavaklıspor, 1. Amatörde A Grubu şampiyonu olarak Süper Amatör Ligine yükseldi. İyi bir kadroya sahip olan Kavaklıspor’da bu yıl hedef yalnızca BAL Ligine yükselmek. Yine aynı şekilde Süper Amatör Ligine yükselen Demirköyspor, geçen sezon 1. Amatör de B Grubunu lider tamamladı ve şimdi Süper Amatör Liginde mücadele edecek.
1. Amatör A Grubu
1. Amatör A Grubunda mücadele edecek takımlar ise; Alpullu Gençlikspor, Celaliyespor, Çiftlikköyspor, İnecespor, Lüleburgaz Kentspor, Nadırlı Gençlikspor, Sarıcaalispor, Sergenspor, Vizespor olarak yer aldı.
1. Amatör B Grubu
1. Amatör B Grubunda ise; Çakıllı Gençlerbirliği, Emirspor, Eriklerspor, Hamitabatspor, Karaağaçspor, Karamusul Ergnespor, Kırklareli Sanayispor, Lüleburgaz Özerspor, Lüleburgaz Trakya Fenerspor, Üsküpspor olarak yer aldı. Geçtiğimiz sezonda fair playa uygun maçlar oynadıklarını ve yeni sezonda da aynı süreci beklediklerini ifade eden teknik adamlar; “Geçen sezon tüm ekipler fair playa uygun maçlar yaşayarak aslında futbolun en güzel özelliğini gösterdi. Süper Amatör ve 1. Amatör Ligleri şuan Kırklareli’nde ilgi ile takip edilen liglerden birisidir. Biz teknik adamlar gelen seyircilerimize dürüst ve zevkli maçlar izletmek adına maç öncesi idmanlarımızda oyuncularımızla birlikte bu konular üzerinde özellikle duruyoruz. Bütün oyuncular bu sorumluluk ile birlikte sahaya çıkıyor. Bizler inanıyoruz ki geçen sezon sıkıntısız tamamlanan ligler, bu sene de aynı şekilde noktalanacak. Mücadele ettiğimiz ligler son derece önemli bir liglerin başında geliyor. Her sene gözlemliyoruz ki oynanan oyunların çıtası yükseliyor. Bu iki lig her sene bir kademe kalite atlayarak ilerliyor. Bu durumun daha da güzel bir hal alması adına bizler de çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Kırklareli’nde futbolu önemli noktalarda getirmek ve kaliteli maçların oynanması adına elimizden geleni yapacağız” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol