Büyük buluşmada Kırklareli de yerini aldı

“94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması” İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde önceki akşam gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı programda Kırklareli’ni Cihannüma Kırklareli İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım ve Derneğin Kırklareli Yönetimi temsil etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen “94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması”na katıldı. Programa Kırklareli’den de Cihannüma Kırklareli İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım ve Derneğin Kırklareli Yönetimi katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbeyle devrilerek cuntacılar tarafından hapse atılan eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatını üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek, Muhammed Mursi'nin Müslüman Kardeşler Hareketi içinde yürüttüğü demokratik mücadele ile öne çıktığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Mursi’ye Allah’tan rahmet, ailesine, Mısır halkına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileyerek, Fatiha okudu.
“1994 senesi siyasi
tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir”
Konuşmasının devamında, Cihannüma ailesiyle beraber olmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü toplantının temasının 94 ruhuyla büyük buluşma olarak belirlenmesinin da son derece manidar olduğunu kaydetti. 1994 senesinin siyasi tarihlerinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizdeki hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesi açısından 1950 seçimleri ne kadar önemliyse, 1994 seçimlerinde yakalanan başarı da aynı şekilde önemlidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1994 mahalli idareler seçimlerinde ilk defa İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra, 6’sı büyükşehir, toplam 28 ilin belediye başkanlığını kazandıklarını anımsatarak, o dönem maruz kaldıkları zorlukları, karşılaştıkları sıkıntıları anlatarak, her türlü zorluğa, yokluğa ve imkansızlığa rağmen yollarında dönmediklerini anlattı.
“İdeolojik belediyeciliğin
yerini, herkesi kucaklayan
kuşatıcı bir anlayış aldı”
Millete tepeden bakan, milleti hor, hakir gören, “gerici, yobaz, takunyalı” diyerek sürekli insanları aşağılayan ideolojik belediyeciliğin yerini, hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayan kuşatıcı bir anlayışın aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi herkesi kucaklamak için geliyorum diyen kişi, Ordu’da bu milletin, bu devletin Valisine ne diyor? İt diyor. Bu nasıl kucaklama ya? Sen her şeyden önce bu devletin Valisine tahammül edemiyorsun ve ona kalkıp bu ifadeyi kullanıyorsun ve sen İstanbul gibi bir şehre belediye başkanı olmak için yola çıkıyorsun” ifadelerini kullandı.
“Bizler çıkarların biraraya
getirdiği değil, ortak ideallerin buluşturduğu insanlarız”
“Kardeşlerim, aziz dostlar; bizler tesadüflerin, çıkarların biraraya getirdiği değil, ortak hayallerin, ortak hedeflerin, ortak ideallerin buluşturduğu insanlarız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatalarını, yanlışlarını birbirlerinin yüzlerine cesaretle söylemekten çekinmemeleri gerektiğini, mücadelelerini de yekvücut olarak devam ettirmeleri gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişilere kırgınlık olabileceğini ancak davaya kırgınlığın asla olmayacağının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un anahtarını bu şehrin kıymetini bilecek, bu şehre hizmet etmeyi en büyük şeref addedecek emin ve ehil bir el olan Binali kardeşimize teslim edeceğiz” diye konuştu.
Cihannüma Derneğinin çalışmalarında muvaffakiyetler dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başta merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan Hocamız olmak üzere davamızın bugünlere ulaşmasında emeği, katkısı, alın teri olan herkese hürmetlerimi yâd ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol