Büyük bir millet, büyük bir Türkiye için “EVET”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı dün Kırklareli’nde bir dizi program gerçekleştirdi. Sabah down sendromlu çocuklar ile kahvaltıdan buluşan Yazıcı, ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Buluşmanın sonrasında Kırklareli halkı ile buluşmak üzere Kırklareli Kültür Merkezi’ne hareket eden Yazıcı burada yaptığı konuşmasında; “2012 yılında da IMF'ye olan borcumuzu ödedik ve yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı dün ilimize gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. Down Sendromu Farkındalık günü nedeni ile sabah down sendromlu çocuklar ile kahvaltıda buluşan Yazıcı buradan Kırklareli Valiliğine geçerek Vali Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı’nı ziya. Hedef kitlemiz 80 milyonun tamamıdır” dedi. Hayati Yazıcı ziyaretin ardından Kırklareli halkı ile buluşmak üzere Kırklareli Kültür Merkezi’ne hareket etti.ret ederek partililere seslenen Yazıcı; “Biz milletin durduğu yerde duran bir partiyiz. Millet merkezdedir. 

Hedef kitlemiz 80 milyonun tamamıdır” dedi. Hayati Yazıcı ziyaretin ardından Kırklareli halkı ile buluşmak üzere Kırklareli Kültür Merkezi’ne hareket etti. Saat 14.00’da başlayan programa katılım oldukça yoğun olurken programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler; “ Bizleri en başından en sonuna kadar destekleyen siz değerli halkımızı teşekkürü bir borç biliyoruz.
Bugünde bizleri kırmayıp buralara kadar geldiniz ben sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyor, Sayın Genel Başkan Yardımcımıza da bir kez daha hoş geldiniz diyorum” dedi.
Ardından söz alan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; “Değerli Genel Başkan Yardımcımız ilimizi bugün onurlandırdılar. Down sendromlu çocuklarımızla sabah başlayan bir kahvaltıyla, Valilik ve teşkilat ziyareti sonrasında özellikle halkımızın 18 maddelik Anayasa Değişikliği Paketi’ne ilişkin sorularını, düşüncelerini burada paylaşmak amacıyla bizlere katılım sağladılar, teşekkür ediyoruz.
Değerli hemşerilerim bu Anayasa Değişiklik Paketi’ne ilişkin teşkilatlar olarak, AK Parti ailesi olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İl Teşkilatlarımız, İlçe Teşkilatlarımız, Kadın Kollarımız, Belediyelerimiz, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerimiz, bölgenin tüm sathında çalışıyorlar.
Bölgemizde soru işaretleri olan konular hakkında gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Ama bizler bunun altında imzası olan milletvekilleri olarak mutfağından gelen kişiler olarak sizleri çok önemsiyoruz. Hemşerilerimle birkaç kelime paylaşmak istiyorum.
Çünkü burada çok güzide bir topluluk var. Sadece AK Parti’li değil, bu konuda farklı düşüncesi olan insanların katılmasını özellikle arzu ediyorum. Değerli arkadaşlar AK Parti’nin bu sürece başlamadan önce geçmiş tüm siyasi liderlerin Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış olan değerli siyasetçilerin tamamının siyasette çift başlılığın ortadan kaldırılması yönünde çok önemli tespitleri olmuş.
Rahmetli Demirel’in, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun, rahmetli Türkeş’in ve rahmetli Özal’ın olmak üzere çift başlı bir sistemin ülkede yönetimi güçlü kılamadığını buna bağlı olarak da hizmetlerin ve siyasetin her zaman bir sıkıntı ve kriz çıkarma olasılığı üzerinde durmuşlar. Yine aynı şekilde koalisyonların böyle bir sistemin içerisinde -buna Parlamenter Sistem demekte güçlük çekiyorum.
Buna biz mevcut sistem olarak dikkat çekmeye çalışıyoruz çünkü darbe sonrasında yapılan anayasalarla bugüne kadar gelinmiş ve muhtelif değişikliklerle çok sayıda maddesi değişmiş. Ve tam da bugün üzerinde durduğumuz sorgulanamayan, yargılanamayan bir Cumhurbaşkanlığı makamı ihdas edilmiş” şeklinde konuştu.
Büyük bir Türkiye için Evet diyerek alkışlar eşliğinde karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı gerçekleştirdiği konuşmasında; “Proje bizim projemiz. Milliyetçi Hareket Partisi ile ortaklık içerisinde geliştirdik bu projemizi. Bir kurum, bir kişi, bir işletme bir projeyi, bir ürünü hedef kitleye takdim ediyorsa onun referansı olması lazım. Referansına bakarsınız, sorgularsınız.
Ben size Ak Parti olarak bizim referanslarımızdan söz edeceğim. Bizim referansımız 14 yılda Türkiye’ye sağladıklarımızdır. Bu kadro ne yaptı? Ne yapar bu kadro? Vizyonu nedir?
Sorularının cevabı bizim referansımızdır. Bugünkü analizlerin arkasına baktığınızda böyle zengin bir referansa bunca zamandır sahip bir parti var, bir hükümet var. Değerli dostlar duruş önemlidir. Kurumların duruşu önemlidir, insanların duruşuyla Kurumların duruşu belli olur.
Biz duruşu dik olan bir partiyiz. Kurucu Liderimiz bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın her fırsatta ifade ettiği gibi dikleşmeden dik duran bir partidir. Biz millete yaslanmışız. Gücümüzü milletten alan siyasi kadrolarız. Gücünü milletten alan, duruşu dik olan partimizin merkezinde ‘birey’ vardır.
Onun için Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” söylemini, nasihatini hep anarız. İnsanı gözetmeyen hiçbir faaliyetin başarı şansı yok.
Bu ister işletme olsun, ister vakıf olsun, ister dernek olsun, ister parti olsun, isterse de devlet olsun. İnsanı görmüyor, gözetmiyorsa, ilgi konusu değilse, alanı değilse, insana nesne olarak bakıyorsa orada beklenen başarıyı sağlayamaz. Çalışanlarınızla iyi iletişim içerisinde değilseniz, orada verim düşer” sözlerine değindi

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol