‘’Bütün çalışmalar halkımızın huzurlu yaşaması içindir’’

Kırklareli Merkez Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, mahalle halkının mutluluğu ve huzuru için çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Gazetemize son dönemde yaptığı hizmetleri anlatan Akalar Mahalle Muhtarı Hakan Ediş, yağışlı mevsim periyoduna girdiğimiz bu günlerde dere ıslah projesinde gelinen durum hakkında bilgiler verdi. Muhtar Ediş, ayrıca uyuşturucu kullanılan ve mahallede şikayetler alan metruk binaların sahipleri ile görüşerek yıkım işlemlerine devam ettiklerini dile getirdi. Muhtar olmadan önceki dönemdeki durumu bizlerle paylaşan Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, yağış sonrası yaşanan sel felaketlerini tek cümleyle özetliyor; ‘’mahallemizde içler acısı bir durum vardı’’.

Akalar Mahalle Muhtarı Hakan Ediş, yaptığı açıklamada; ‘’Muhtarlığımın ilk yıllarında sel baskınlarında suyun bu bölgede 5 metre kadar yükseldiğini gördüm. Kurtarmak için AFAD ekipleri giriyordu. Burada botlarla insanları tahliye ediyordular’’ dedi.
‘’Vatandaşımız da gayet mutlu ve huzurlu şekilde
hayatını sürdürüyor’’
Muhtar Ediş; ‘’Şu evlerin tamamı sular altında kalıyordu. Sel baskınları vardı. Biz Devlet Su İşleri ile istişareler yaptık. Burayı nasıl kurtarabiliriz diye düşündük. Dere ıslah çalışmalarına başladık. Islah çalışmaları devam ediyor. Burada yaptığımız her çalışma, vatandaşlarımızın huzuru içindir. Herhangi bir can kaybı olmaması içindir. Buradaki sorun tüm Kırklareli’nin sorunudur. Mahallemizde eskiden yaşanabilecek bir sel felaketi, bütün Kırklareli’yi etkileyebilecek şekilde oluyordu. Son yağmurlarda bir hayli yağış gelmesine rağmen herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Vatandaşımız da gayet mutlu ve huzurlu şekilde hayatını sürdürüyor. Dere ıslah çalışmaları 1,5 km daha devam edecek. Şu anda hem sağlı hem sollu şekilde 300 metrelik mesafe gidildi. Bütün çalışmalar halkımızın huzurlu yaşaması içindir.’’
Akalar mahallesinde uyuşturucu kullanımını düşürmek için çalışan mahallenin muhtarı Hakan Ediş, uyuşturucu kullanılan metruk binaların yıkımı için yer sahipleriyle iletişime geçiyor. Bazı metruk bina sahiplerinden onay aldıktan sonra harekete geçen Muhtar Ediş, binaların yıkımını sağlıyor. Bu metruk binaların yıkımlarından biri de Türkoğlu Sokağında dün gerçekleştirildi.
Uyuşturucu kullanılan metruk binalardaki son gelişmeleri sorduğumuz Akalar Mahalle Muhtarı Hakan Ediş şunları dile getirdi; ‘’Mahallemizdeki metruk binalarda; gençler ve çocuklar uyuşturucu kullanıyorlardı. Mahalledeki vatandaşlar, şikayetlerini bildiriyordu. Bu binaların yer sahipleri ile görüşerek bunları yıktırdık. Daha sonra yıkım sonrası temizliğini yaptıracağız. Diğer metruk binaların sahipleri ile görüşmelerimiz sürüyor. İzin verdiklerinde yıktırıp temizliğini yaptıracağız.’’

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol