“Bütçemizin Ülkemize ve Özelleştirme İdaremize Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulunda konuşma gerçekleştirdi. Minsolmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Bütçesi’nin 33 milyon Türk Lirası olarak teklif edildiğini konuşmasında ifade etti.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, yaptığı konuşmasında; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın cinsiyet ayrımcılığına karşı ve eğitim düzeyiyle dikkat çeken bir kurum olduğuna vurgu yaptı. Minsolmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığımızın 2018 yılı gider bütçesi teklifinin toplamda 33 milyon Türk Lirası olarak teklif edildiğini ifade etti. Minsolmaz, 33 Milyon Türk Liralık bütçenin 22,6 milyon personel ve güvenlik giderleri; 6,8 milyon mal ve hizmet alım
giderleri; 3,6 milyon cari transferler ve sermaye giderleri olduğunu TBMM’de yaptığı konuşmasında söyledi. 20 Aralık Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; ‘’Bütçe üzerine konuşmama başlamadan önce, kaos ortamının merkezi hâline getirilmeye çalışılan ilk kıblemiz Kudüs'te ve dünyanın dört bir yanında yaşanan insan hakları ihlallerinin son bulmasını diliyor, barışın egemen olduğu eşit ve adil bir dünya temenni ediyorum.

Değerli milletvekilleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, kurulduğu günden bu yana devletin asli görevi olan eğitim, sağlık, güvenlik, adalet ile özel sektör tarafından üstlenilemeyecek, yüklenilemeyecek altyapı yatırımlarına yönelmesini, ekonominin ise pazar mekanizmaları tarafından daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesini hedeflemektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen özelleştirilme uygulamalarıyla rekabete dayalı piyasa ekonomisi oluşturulmak için devletin sınai ve ticari faaliyetleri en aza indirgenmeye çalışılmaktadır. Nitekim, devlet bütçesi üzerindeki KİT finansman yükü azaltılarak kamu şirketlerinde halka arz yöntemiyle özelleştirmeler yapılmıştır. Bunların devamında, atıl tasarruflar ekonomiye kazandırılmış ve sermaye tabana yayılarak büyük yatırımların önü açılmıştır
38.239 kişiye 4/C statüsünde
çalışma imkanı sağlandı
Değerli arkadaşlar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı açık rekabet koşulları, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık temel ilkeleri doğrultusunda yaptığı özelleştirme ihalelerinde rekabet ortamının sağlanmasını, en yüksek değerin bulunmasını ve özelleştirilen kurumlarda çalışanların mağdur edilmemesini ön koşul olarak belirlemiştir. Bu kapsamda, bugüne kadar toplam 38.239 kişiye çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında 4/C statüsünde çalışma imkânı sağlanmıştır. Hükûmet olarak özelleştirme uygulamalarının her adımında hesap verilebilir olmayı önemseyerek gerçekleştirilen tüm özelleştirme ihalelerinde kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde bilgi verilmektedir.
‘’Özelleştirme İdaresi Başkanlığı
personelinin %84’ü lisans ve
lisansüstü eğitime sahip’’
Değerli milletvekilleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yüzde 84'ü lisans ve lisansüstü eğitime sahip, her biri alanında yetkin çeşitli statüdeki 298 personeliyle rekabet gücüne sahip bir Türkiye hedefine ulaşmak amacıyla canla başla çalışmaktadır. Bununla beraber Özelleştirme İdaresi, iktidarımız boyunca çok önemsediğimiz kadının iş hayatına katılması idealinde de örnek gösterilebilecek güzide kurumlarımızdan biridir. Başta cinsiyet ayrımcılığı olmak üzere her türlü ayrımcılığın önlenerek fırsat eşitliğinin sağlanması İdarenin insan kaynakları yönetiminin temel ilkelerinden biridir. Bu çerçevede yüzde 42 olan kadın personel oranıyla Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir kurumdur.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hükümetlerimiz döneminde gerçekleştirilen ve sözleşmeye bağlanan özelleştirme uygulamaları tutarı 60,8 milyar dolar düzeyindedir. Bu rakam, bugüne kadar yapılan uygulamalardan sağlanan toplam gelirin yaklaşık yüzde 90'ına tekabül etmektedir. Son dönemde özelleştirme çalışmalarını yürüttüğümüz en önemli alanlardan bir tanesi de enerji sektörümüzdür. 2012 yılından 2017 yılı Kasım ayına kadar geçen süreçte yaklaşık 6 bin megavat kurulu güçteki 10 termik santral ile 1.120 megavat kurulu güçteki 71 hidroelektrik santralin özel sektöre devredilerek gerçekleştirilen elektrik üretiminin özelleştirmelerinin işlem büyüklüğü 11,5 milyar dolar çerçevesinde gerçekleşmiştir. Termik santrallerin özelleştirilmesi öncesinde 2012 yılında kurulu güç bazında yüzde 56,6 olan özel sektör payı bu çerçevede yüzde 75,5'a yükseltilmiştir. Rekabetin ve verimliliğin artırılması, kamunun üzerindeki istihdam ve finansman yükünün azaltılması, potansiyel büyümeyi yukarı çekebilmek adına inovasyonun teşviki ve altyapıların iyileştirilmesi büyük katkı sağlayan özelleştirme uygulamalarıyla mümkün olmaktadır ve bunlar yine makroekonomik çerçevede devam edecek politikalarımızdan bir tanesidir.
Özelleştirme İdare Başkanlığının
2018 Bütçesi; 33 Milyon Seviyesinde
Teklif Edildi
Özelleştirme İdaresi Başkanlığımızın 2018 yılı gider bütçesinde 22,6 milyon personel ve güvenlik giderleri; 6,8 milyon mal ve hizmet alım giderleri; 3,6 milyon cari transferler ve sermaye giderleri olmak üzere toplam 33 milyon seviyesinde ödenek teklif edilmiştir. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sonuç olarak iktidarımız döneminde sağladığımız güven ve istikrar ortamı sayesinde rekorlar kıran, ülkemizde rekabetçi piyasanın oluşmasında baş aktörlerden biri olan, şeffaf ve hesaplayabilir yapısıyla faaliyetleri titizlikle yürüten Özelleştirme İdaresi Başkanlığımızın çalışanlarını buradan takdirle, saygıyla selamlıyorum ve bütçemizin ülkemize ve Özelleştirme İdaremize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol