“Bütçede millet yok!”

TBMM’nin dün akşamki görüşmelerinde 2021 yılı bütçesi hakkında söz alan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, hükümete yüklendi. Bütçede milletin unutulduğunu ifade eden Gündoğdu, “Bütçede çiftçiye bedava ilaç yok, bedava mazot yok ama haciz var. Öğretmene, polise, din görevlisine, hemşireye, 3600 ek gösterge yok. Atanmayan öğretmenler yok, EYT’illere çözüm yok. Bütçe de millet yok millet. Milletin derdini unutanlar ‘156 tane ülkeye, 9 tane uluslararası kuruluşa yardım yaptık’ diyerek milletle dalga geçiyorlar. İşsizlikle uğraşan on binlerce esnafa sahip çıkmalıyız. Katarlı firmaya bir seferde 90 milyon dolar kıyak yaptık. Tunus’a 5 milyon hibe gönderdiniz. Kendi esnafınız, emekliniz kan ağlarken millet cinnet geçirme noktasında ‘açım işsizim’ diye not bırakıp intihar ederken siz milletin parasını başka ülkelere verdiniz. Bu nasıl taşlaşmış bir vicdan bu nasıl adalet hala anlamıyorum” diye sert çıktı.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM’nin 27. Dönem 4. Yasama Yılı 34. Birleşiminde 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin 2. Maddesi Görüşmelerinde Partisi adına söz aldı. Konuşmasında 2021 yılı bütçesinden bahseden Gündoğdu, bütçede milletin unutulduğunu ifade etti. Bütçede milletin yararına bir düzenleme olmadığını savunan Gündoğdu;
“2021 bütçesini konuşuyoruz. Bu bütçede emekçinin gelirini yükselten, milletin dertlerine derman olan hiçbir düzenleme yok. Milyonlarca işçi, işsiz bıraktığınız 10 milyon gencimiz de yok. Memur, çalışan, emekli, çiftçi, esnaf zaten o sizin kafanızda da yok. AKP’nin bütçesi üretim ekonomisini değil rant ekonomisini büyüten, zengini daha zengin eden bir rant bütçesidir. Neler vadediyorsunuz ben size söyleyeyim. Fakirlik, yoksulluk, sefalet, açlık ve acı reçete” dedi.
18 yılda 492 milyar dolar faiz ödemesi
18 yılda bütçeden yapılan faiz ödemesinin 492 milyar dolar olduğunu söyleyen Gündoğdu,  “Millet kasayı size emanet etmiş sizde gitmişsiniz kasayı tefecilere emanet etmişsiniz. Her saat başı 3 milyon 148 bin 878 lira faiz ödüyorsunuz. Merkez Bankasının kasası tam takır şu anda da kuru bakır. Eksi 47 milyar dolarda. Bankalarda mevduatın yüzde 56,3’ü dolar olmuş milleti Türk Lirasına küstürmüşsünüz Amerikan Doları ile de dost yapmışsınız. Türk Lirasına sahip çıkamayan ihaleleri Dolar garantili yapıp sonrada yüzünüz kızarmadan yerli ve milli nutuklar atıp duruyorsunuz ya atın bakalım daha nereye kadar atacaksınız. Fabrikalarımız şirketlerimiz, topraklarımızı parsel parsel satarken o yerli ve milli nutuk atanlarda yavaş yavaş ortadan kaybolmaya başlamış” diye konuştu.

Sadaka gibi destek veriyorsunuz
Bugüne kadar açıklanan destek paketlerinin bir işe yaramadığını savunan Gündoğdu;
“Değerli milletvekilleri bugüne kadar 16 istihdam paketi toplam 22 ekonomik paket açıkladınız. Zenginleşiyoruz, işsizlik bitiyor dolar faiz düşecek dediniz. Ne söylediyseniz hepsinin tersi oldu. Fakirlik arttı, işsizlik arttı, faizler yükseldi, borçlar büyüdü ama tefeciler sevindi tefeciler. Millet perişan. Bu arada damatta sarayına kaçtı millet aç açıkta kaldı. 130 bin kahvehane, 200 bin lokanta, restoran, kafe kapanmış, 50 bin kantin kapısına kilit vurmuş, binlerce servis minibüsçüsü araçlarını satışa çıkarmış, 6 milyonu aşkın seyyar satıcı ve sokak esnafı açlığa mahkum edilmiş, işsizlikten dolayı 100’e yakın müzisyen intihar teşebbüsüne girmiş, 400 bin küçük esnaf işletmesini kapatmış, hem açlıkta hem pandemiyle mücadele ediyor sizde üç beş yandaş müteahhitte 12,8 milyar TL destek verirken 1 milyon 239 bin esnafa 5 milyar Türk Lirasını sadaka gibi destek vereceğinizi yüzünüz kızarmadan da açıklıyorsunuz.
Bütçede çiftçiye bedava ilaç yok, bedava mazot yok ama haciz var. Öğretmene, polise, din görevlisine, hemşireye, 3600 ek gösterge yok. Atanmayan öğretmenler yok, EYT’illere çözüm yok. Bütçe de millet yok millet. Milletin derdini unutanlar 156 tane ülkeye, 9 tane uluslararası kuruluşa yardım yaptık diyerek milletle dalga geçiyorlar. İşsizlikle uğraşan on binlerce esnafa sahip çıkmalıyız. Katarlı firmaya bir seferde 90 milyon dolar kıyak yaptık. Tunus’a 5 milyon hibe gönderdiniz. Kendi esnafınız, emekliniz kan ağlarken millet cinnet geçirme noktasında ‘açım işsizim’ diye not bırakıp intihar ederken siz milletin parasını başka ülkelere verdiniz. Bu nasıl taşlaşmış bir vicdan bu nasıl adalet hala anlamıyorum” şeklinde konuştu.
“Mitingleri Bilim Kurulumu önerdi?”
Konuşmasında; “Halka sırt çevirmiş milletten aldıkları iradeyi saraya teslim etmiş, üstelik atanmış bakanların yanlışlarını savunmak durumunda kalan milletin değil sarayın vekillerine katlanmak zorunda kalan milletimize de sabır diliyorum. Başka bir şey söylemiyorum” diyen Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Cumhuriyetin yetiştirdiği bilgi ve tecrübesi ile dünyaya örnek olan muhteşem özveri ile sağlıkçılarımız 9 aydır amansız bir mücadele veriyor. Sağlık emekçilerimiz haykırıyor tek tek arkadaşlarımızı kaybediyoruz artık hastalara yetişemiyoruz diye. Siz ise sağlıkçılarınıza destek olmak yerine maske mesafe kurallarına uymuyor diye millete sokaklarda ceza yağdırıyorsunuz. Sonra da mitingler parti toplantıları yapıyor, yetmiyor çay dağıtarak safları daha da sıklaştırıyorsunuz. Millet soruyor bilim kurulumu önerdi mitingleri, toplantıları diye vatandaşları toplayın kafalarına çay atın diye onbinlence insanı Anadolu dan Ayasofya ya getirin binlerce kişiyi toplayın. Allah aşkına bunları size bilim kurulu mu önerdi. Böyle mi millete örnek olacaksınız. Sağlık emekçilerine böyle mi destek olacaksınız. Sayenizde Bugün vaka sayısı neredeyse dünyada birinci sıraya yerleşmiş bir Türkiye var. Sağlık sistemiz SOS veriyor. Buradan uyarıyoruz daha fazla can yitirmeden sarayın değil ortak aklın ve bilimin dediğini yapın. Son sözüm din adamları vaaz ettiklerini yaşasın. Politikacılar vadettiklerini yapsın.” (H.M. Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol