Bürokrasinin kurbanı öğrenciler oldu

İlimizde eğitim hayatına devam eden öğrencilerin en büyük şikayetlerinden birisi de fahiş fiyattaki otobüs fiyatları. Sıklıkla bu konuda tepkilerini dile getiren öğrenciler çok yüksek buldukları ücretlerin düşmesini istiyor. Kasım ayı Belediye Meclis toplantısında Üniversite ve öğrenci yurtları arasında otobüslerin öğrencilerden 2 TL ücret aldığı bunun yakın mesafe olduğu için 1 TL olarak indirime gidilmesi şeklinde karar, aradan geçen 18 güne rağmen otobüslerde uygulanmıyor.

Kırklareli her sene büyüyen Üniversitesiyle binlerce öğrenciyi misafir ediyor. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Kırklareli Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilerle ilimizde 30 binin üzerinde öğrenci eğitim hayatını sürdürüyor. İlimizdeki öğrencilerin şehrimiz ile ilgili en büyük şikayetlerinin başında ise yüksek olan otobüs fiyatları geliyor.
Sıklıkla sosyal medya aracığıyla örgütlenen öğrenciler, yaptıkları paylaşım ve mesajlarla ilimizde üst düzey yöneticilere ulaşmaya çalışıyor. Bu çabalar başarılı olmuş olacak ki Kayalı Kampüsüne yakın olan öğrenci yurtlarından kampüse giden otobüslerin ücretleri 2 TL’den 1 TL’ye düşürüldü. 2 Kasım Belediye Meclis Toplantısında oy birliği ile alınan kararla indirme gidilen bilet fiyatları aradan geçen 18 güne rağmen halen 2 TL olarak alınıyor.
“Bize öyle bir yazı gelmedi”
Öğrenciler konuyla alakalı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) gönderdikleri şikayet dilekçeleri ile otobüs fiyatlarındaki indirimden haberdar oldu. 1 TL’ye seyahat etme haklarını Belediye Otobüslerindeki şoförlere ileten öğrenciler, “Bize öyle bir yazı gelmedi” cümleleriyle karşılaştıklarını dile getirdiler. Kararın alındığı günden bu yana ilgili yazının şoförlere neden ulaşmadığı merak konusu oldu. Ortada alınan resmi bir karar, aradan geçen neredeyse 20 güne rağmen ilgili yazının ellerine ulaşmadığını söyleyen şoförler ve ucuza seyahat hakkını kullanmak isteyen öğrenciler var. Görünen o ki yavaş işleyen bürokrasinin cezanı öğrenciler çekiyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. KIRKLARELİ ATATÜRK ÜN bize emanet ettiği gençlerden yine habersiz Gençler çektikleriniz ortada öyle ATATÜRK resmi ile siyaset yapan çakma ATATÜRKÇÜ siyasilere oy vermeyin Hakkınızı savunacak kişileri tercih edin Seçim sandıklarında bunu düşünün LÜTFEN