Burak Akkul’dan son haberler

“Çok Gezenti” programını hazırlayan ve sunan Kırklarelili TV sunucusu, gazetemizde bir dönem köşe yazarlığı da yapmış olan yazar Burak Akkul, yaklaşık bir buçuk ay kadar önce COVİD 19 tedavisi görmüştü.

Akkul yine kısa bir süre önce, 20 günlük entübe sürecinden çıkarak, evine geldi. Eşi Seda Akkul’un desteği ile zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Akkul, son durumunu sosyal medyadan paylaştı.
Akkul mesajında; “Ben 20 gün entübe kaldım. Ama bir tedavi diğerine örnek olamaz, her DNA, her vücut farklıdır. Yoğun bakımı, uyandırılma sürecimdeki üç günde hatırlıyorum. 5-8 Nisan arası. Ve uyandım. Odaya çıkardılar, elim ayağım tutmuyor, 8 Nisan gecesi olmuş, nöbetçi doktorun yardımıyla Seda’yı aradım, ağladık, uçtu geldi. Beş gün odada, serum, kontroller.. ve ev!
Üç saat aynı pozisyonda dizi izlediniz. Kalkarken her yeriniz tutular, bacaklarınız boşalır... Bunu 20 günle çarpın. Kaslarım tutuk, zayıf. Küçük küçük yürüyerek güçleniyorum. Ve tabi Seda Akkul’un leziz yemekleriyle.. Evde hayat böyle geçiyor.
Serumlardan hortumlardan sonra en az bir hafta tatsız geliyor herşey. “Yediğim içtiğim hep covid” diyordum. Önce yumuşak sonra daha sert şeyler yiyeceksiniz; tat alma duyunuz da bu sürede, en geç 10 güne normalleşir.
Plazma bağışı. Seda yakın zamanda bir düşük yaşadığı için, buna uygun değil. Benimse, kaslarından 17 kilo veren biri olarak vücudum zayıf ve tehlikelere açık. Doktorlar şimdilik uygun bulmuyor. Hastane takipte merak etmeyin.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol