Bulut ve Çiler’den KTSO’ya teşekkür ziyareti

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık’ı 26 Mart 2019 Salı günü saat 14.00’te ziyaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ile Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Derya Bulut, 2018 Yılı İstihdam Seferberliği’nde Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’nin Türkiye 1’ncisi olmasından dolayı teşekkür ettiler.

KTSO Başkanı Soner Ilık, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ile Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Derya Bulut’un ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülen “İstihdam Seferberliği”nde 2018 Yılı’nda elde edilen bu büyük başarının önümüzdeki yıllarda da devam edebilmesi için kendileri ile uyumlu ve olumlu bir şekilde çalışmalarının sürmesi temennisinde bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 25 Mart 2019 Pazartesi günü açıklanan 2018 Yılı İşgücü İstatistikleri’ni değerlendiren Kırklareli Başkan Ilık Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2018 yılında bir önceki yıla göre 83 bin kişi artarak 3 milyon 537 bin kişi olduğunu, İşsizlik Oranı’nınise 0,1 puanlık artışla %11 seviyesinde gerçekleştiğini ifade ederek; “Türkiye genelindeki İşsizlik Oranı’nın artışına rağmen; %55,3 ile En Yüksek İstihdam Oranı TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde ve yine %59,7 ile En Yüksek İşgücüne Katılma Oranı TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde gerçekleşmesinin memnuniyet vericidir. 2017 yılında da 59,1 ile En Yüksek İşgücüne Katılma Oranı TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde gerçekleşmişti.
Bu artışlarda başta Kırklareli olmak üzere Edirne ve Tekirdağ illerinde faaliyet gösteren işverenlerimizin ve onlara her türlü desteği veren devletimizin büyük katkıları olmuştur. Tüm katkısı bulunanlara teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ile Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Derya Bulut’ta Kırklareli’nin hak ettiği yere gelebilmesi için yapılacak tüm atılım ve çalışmalarda Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın nezdinde tüm esnaflarımızın yanında olacaklarını dile getirdiler. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık’ta çıktıkları yolda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ile Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Derya Bulut’a başarılar diledi. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol