Bulgarlar “utanırsa” açılacak!

Kırklareli’ne ekonomik hareketlilik getirmesi planlanan Dereköy Sınır Kapısı konusunda Türk tarafı kapının TIR trafiğine açılması için elinden geleni yaparken Bulgar tarafının bu konuda o kadarda istekli olmadığı dile getirildi. Bulgaristan’ın
Dereköy Sınır Kapısı’nın kendi tarafında kalan bölümü için üst yapıyı oluşturma konusunda oldukça isteksiz olduğunu dillendiren isim Turhan Altıntel oldu. Bulgaristan’ın isteksizliğine karşın Kapının Türkiye topraklarında kalan kısmını modernize edeceklerini belirten Altıntel, “Biz yapalım onlar utansın” dedi

Kırklareli’nin yıllardır gündeminden düşüremediği Dereköy Sınır Kapısı’nın TIR trafiğine açılması konusu “ne zaman?” sorusu ile gündemde kalmaya devam ediyor. Bu konuda çaba gösteren isimlerden biri de Turhan Altıntel, geçtiğimiz Cuma günü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla eşi Ruhan Uzunlar Altıntel’in basın için verdiği kahvaltıya katılan Turhan Altıntel, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Altıntel’e yöneltilen sorulardan biri yine “Dereköy Sınır Kapısı’nın TIR trafiğine ne zaman açılacağı?” oldu. Konuyu sürekli olarak Ankara’da da gündeme getirdiklerini belirten Altıntel, “En son Bakanımızı buraya getirip konuyu harekete geçirmek istiyoruz. İnşallah 2017 yılında bu kapı açılır. Ekonomimize katma değer sağlayacak. Kapıkule, Hamzabey, Cilvegöz, Sarp, Habur bütün kapıları Odalar Birliği olarak yaptık.

Dereköy Kapısı esasında çok değil 100 trilyona 3 ayda yapılacak bir kapı. Yıllık araba sayısı aşağı yukarı 800 bin. Oda başkanlarımız uğraşıyor, Milletvekilimiz uğraşıyor, Sayın Valimiz uğraşıyor. İnşallah neticeyi getiririz biran önce” dedi.
Bulgarlar istemiyor
Dereköy Sınır Kapısı’nın TIR trafiğine açılması konusunda Türk tarafının hayli istekli iken Bulgaristan tarafının bu konuda oldukça isteksiz olduğunu söyleyen Altıntel, “Esas konu şu; Bulgaristan tarafının bunu istememesi. Ama biz bunu modernize edelim onlar utansın. Onlar yapmadığı için TIR trafiğine açamıyoruz” diye konuştu.
Alpullu Şeker
Fabrikası
Konuşmasında Alpullu Şeker Fabrikası hakkında da açıklamalarda bulunan Altıntel, Alpulu Şeker Fabrikası’nı tekrar eskisi gibi aktif hale getirmek istediklerini anlattı. Altıntel, “Alpullu 1926 yılında Atatürk’ün kurduğu bir fabrika. 3 yıl önce üretim azaldığı için kapandı fakat Sayın Valimizin çabaları ile şu anda 60 bin ton kapasite ile çalışmaya başladı. 40 bin ton Erzurum ve Elazığ çalışıyor. Başbakan burayı bize verdi. Randevu almaya çalışıyoruz. 22 oda olarak Trakya’da bir şirket kuracağız. Panko Birliği de davet edip faaliyete geçirmek istiyoruz. O bölgede 150-200 kişiyi istihdam etmek istiyoruz. Sayın Valim bu konuda çok çalıştı. Bölgeye katma değer sağlarız. Şu anda özelleştirme ile ilgili Başbakan’dan randevu bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Canlı Hayvan
Borsası’na mezbaha da eklenecek
Kırklareli - Edirne Yolu üzerinde yapımı devam eden Canlı Hayvan Borsası’nda gelinen aşamayı ve son gelişmeleri de anlatan Altıntel, projenin yüzde 85’inin 1 milyon lira ile tamamlandığını ancak geçen hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ile görüştüklerini ve projelerini sunduklarını, Bakan Yardımcısı Daniş’in Canlı Hayvan Borsası yanındaki 15 dönüm araziyi mezbaha kurulmak üzere kendilerine vermek istediğini söyledi. Son durumu incelemek üzere 3 kişilik bir heyetin geleceğini aktaran Altıntel, bu tesis 8-10 milyon liraya yapılır. Bakan entegre bir et tesisi olmasını istiyor. Şu anda hijyenik bir mezbahamız yok. Bunu da kurarsak iyi olacak. Bu eksiğimizi tamamlamış olacağız” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol