Bulgaristan’daki yatırım fırsatlarını anlattılar

Dün Kırklareli Ticaret Borsası’nın ağırladığı, Bulgaristan’dan gelen 6 kişilik heyet, komşu ülkedeki, sanayi, tarım, orman ve hayvancılık sektörlerinde yatırım imkanları, AB ve iç fonlardan yararlanma, Bulgaristan’da devamlı, ikamet ve vatandaşlık alma konularında bilgilendirmede bulundular…

Kırklareli Ticaret Borsası dün Bulgaristan’dan gelen bir heyeti ağırladı. 6 kişilik heyet saat 11.00’de Borsanın toplantı salonunda; Bulgaristan’da sanayi, tarım, orman ve hayvancılık sektörlerinde yatırım imkanları, AB ve iç fonlardan yararlanma, Bulgaristan’da devamlı, ikamet ve vatandaşlık alma konularında bir sunum gerçekleştirdiler.
Toplantıya; AB Fonları uzmanı “VNS Konsult EOOD” temsilcisi ve etkinliğin organizatörü Neli Paunova, “Mutlu Gelecek” şirketinin Yanbol ve Sliven temsilcisi Nikolay Kanchev, Bulgaristan Montana ili baş hukukçusu ve “Mutlu Gelecek” şirketinin hukuk danışmanı Tsvetan Dimitrov, Bulgaristan Tarım Orman ve Gıda Bakanlığı Danışmanı Petya Spasova, Montana ili Lom ilçesi Belediye encümeni Valeri Avramov ile “ELENA” fonu (STK) temsilcisi Albena Aleksandrova sunumu yapan konuşmacılar olarak iştirak ettiler.
Programa; Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Başkan Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Oda ve Borsa Yönetim ile Meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldılar.
Borsa Başkanı Turhan Altıntel toplantı öncesi yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Toplantıya katılım gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bulgaristan’dan gelen bir ekibimiz bizlerle. Bu heyetteki arkadaşlarımız bizlere toplantımızda; Bulgaristan’da sanayi, tarım, orman ve hayvancılık sektörlerinde yatırım imkanları, AB ve iç fonlardan yararlanma, Bulgaristan’da devamlı, ikamet ve vatandaşlık alma konularında bir sunum gerçekleştirecekler. Birlikte bir istişare ve değerlendirme toplantısı yapacağız. Sunumun ardından kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz heyete. Çok faydalı ve verimli bir toplantı olacağı kanaatindeyim.”
Altıntel’in açılış konuşmasının ardından Bulgaristan’dan gelen heyet Bulgaristan’da sanayi, tarım, orman ve hayvancılık sektörlerinde yatırım imkanları, AB ve iç fonlardan yararlanma, Bulgaristan’da devamlı, ikamet ve vatandaşlık alma konularında bilgilendirmede bulundular. Özellikle komşu ülkeden kredi yoluyla tarım arazisi alma, toprağı işleme, vatandaşlık hakkı kazanma konusundaki bilgilerin sunumu esnasında, katılımcılar soru sorma fırsatı da buldular. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından heyete günün anısına birer armağan sunuldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol