Bulgar yatırımcıları Kırklareli’ne davet etti

Bulgaristan’da bazı görüşmelerde bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Bulgar yatırımcıları Kırklareli’ne yatırım yapmaya çağırdı. Ilık, ““Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kırklareli’nin kalkınmasında öncü kuruluş olmak hedefiyle hareket ediyoruz. Hem ekonomik büyüme hem de insani gelişim için pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Bulgaristan’da Alcomet Alüminyum Yatırımın Sahibi Değerli Türk iş adamı Fikret İnce’yi ziyaret ederek, Kırklareli’deki yatırım imkanları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Bulgar yatırımcıları ilimize davet ettim” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Bulgaristan’da Alcomet Alüminyum Yatırımın Sahibi Fikret İnce ile Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Genel Koordinatörü Dr. Menent Şukrieva’yı ziyaret etti. Ziyaretlerde Kırklareli’deki yatırım imkanları konuşularak, görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Soner Ilık, ziyaretlerinde Bulgar yatırımcıları Kırklareli’ne yatırım yapmaya davet ettiğini ifade ederek; “Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kırklareli’nin kalkınmasında öncü kuruluş olmak hedefiyle hareket ediyoruz. Hem ekonomik büyüme hem de insani gelişim için pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Bulgaristan’da Alcomet Alüminyum Yatırımın Sahibi Değerli Türk iş adamı Fikret İnce’yi ziyaret ederek, Kırklareli’deki yatırım imkanları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Bulgar yatırımcıları ilimize davet ettim. Daha sonra Odamızın aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) Proje Partneri olan Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret gerçekleştirdim. Genel Koordinatör Dr. Menent Şukrieva ile yapmayı planladığımız yeni projelerimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk. 
Sanayisinin yanı sıra Kırklareli, eğitimli insan kaynağı, verimli toprakların getirdiği kaliteli Tarım ve Hayvancılık Ürünleri, Turizm İmkânları ile Türkiye’de ekonomik gelişimini sürekli arttıran iller arasında yer alıyor. Coğrafi konumu ve güçlü enerji altyapısı ilimizi yatırım için ön plana çıkarırken gelişmiş ulaşım altyapısı bizi Dünya’ya daha da yaklaştırıyor. Oda olarak tüm bu alanlarda girişimcilerimizi desteklemeye gayret ediyoruz. Avrupa sınırında yer alan bir kent olarak uluslararası ticari ilişkilerimiz geliştirmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bulgaristan ise bu ülkelerin başında geliyor. Bulgaristan’da faaliyet gösteren tüm firmaları Kırklareli’de yatırım yapmaya bekliyoruz” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. komşudan medet ummak 29 Haziran 2022 Çarşamba 15:26:11

    Yerli yatırımcılar tası tarağı toplayıp batıya kaçıp göçüp gittikleri için yedi düvele yalvar olundu gelin bize yatırım yapın diye dilenerek gerdan kırıp bade süzerek