Bulgar ve Türk Ticaret Günleri Sofya’da yapıldı

T.C. Sofya Ticaret Müşavirliği ve Filibe Ticaret Müşavirliği ile Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) işbirliğinde organize edilen “Bulgar-Türk Ticaret Günleri Etkinliği” Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapıldı. Organizasyona Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.
Etkinliğin ev sahipliğini Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Başkanı Edis Emre, T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Emrah Sazak, T.C. Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Erdem yaptı. Organizasyona Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Bulgaristan Ekonomi Bakan Yardımcısı Alexander Manolev, T.C. Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, Bulgaristan KOBİ Destekleme Ajansı İcra Müdürü Gabriela Kozareva, Bulgaristan Yatırımlar Ajansı İcra Müdürü Stamen Yanev, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tsvetan Simeonov, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Vasil Todorov, Bulgaristan İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonu (KRİB) Başkan Yardımcısı Yanik Mekushin, Alman-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Aurubis Bulgaria şirketinin Müdürü Tim Kurt, Bulgaristan’daki Amerikan Ticaret Odası İcra Müdürü Peter Ivanov, T.C. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Osman Ak, Azerbaycan Büyükelçiliği’nden Zulfiyya Alizada, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kırklareli, Uzunköprü ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odaları’ndan Yönetim Kurulu üyeleri katılım sağladı.
Gün boyu süren etkinliğin özel oturumunda Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Edis Emre, T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Emrah Sazak, T.C. Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Erdem, T.C. Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, T.C. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Osman Ak, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin bir araya gelerek 2018 yılında Balkan ülkelerinde düzenlenmesi planlanan etkinlikler hakkında istişarelerde bulundular.
Bulgar ve Türk İşadamları arasında ticari işbirliklerinin arttırılmasına yönelik Firma sunumları ve B2B görüşmelerinin düzenlendiği etkinlikte toplamda 150 Türk ve Bulgar firmasını temsilen yaklaşık 200 iş adamı stant kurma ve ikili iş görüşmesi gerçekleştirme imkânına sahip oldu.
Şahin: ”İşbirliği Platformları  Oluşturmak Bizden, İş Bağlamak İşadamlarımızdan!”
“Bulgar-Türk Ticaret Günleri Etkinliği” hakkında bir açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, devletin iç ve dış unsurlarıyla iş dünyasının önünü açmaya çalıştığını söyledi. Şahin şunları söyledi:” Bir süredir devam ettirdiğimiz Bulgar-Türk Ticaret Günleri Etkinliğinde temel amacımız iş dünyası üzerinden Balkanlar ile yakınlaşmak ve yeni işbirlikleri kurmaktır. Bu konuda ülkemizin dış temsilcilikleri ile Balkanlarda iş yapan işadamlarımız uyumlu bir şekilde çalışıyor. Burada iş dünyamıza yeni işbirlikleri için platformlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu platformları oluşturmak bizden, bunu kazanca ve işe dönüştürmek işadamlarımızdan olacak. Önümüzdeki aylarda bu etkinliklerin bir benzerini sırasıyla Arnavutluk ve Kosova’da da yapmak niyetindeyiz. Sofya’da yapılan toplantılarda bunun planlamasını da yaptık.” 


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol