Bulgar Heyet Aşağıpınar’a Hayran Kaldı

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bulgaristan Kommeno Belediyesi ortaklığında hayata geçen Sınır Ötesi İşbirliği projesi kapsamında Bulgaristan’dan gelen ve içerisinde Turizm Bölge yetkililerinin, acenta ve tur şirketi sahiplerinin bulunduğu bir heyet Aşağıpınar Ören Yerini gezdi. Aşağıpınar’a hayran kalan heyet ayrıca Kırklareli genelindeki tarihi ve turistik yerleri de inceledi.

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün lider ortak olduğu Sınır Ötesi İşbirliği Projesi kapsamında diğer ortak Bulgaristan Kommeno Belediyesi heyeti ilimize ziyarette bulundu. Ziyaret ve proje hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Fikret Macit; 498 bin Euro değerindeki projede 270 bin Euro Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden 230 bin Euro Kommeno Belediyesi’nden geldiğini ve proje kapsamında ilimizde bulunan Aşağıpınar Ören Yerinin çevre düzenlemesinin ve Kommeno Kalesi’nin çevre düzenlemesinin yapıldığını kaydetti.
3 Günlük Kırklareli Turu
Turizm Bölge yetkililerinin, acenta ve tur şirketi sahiplerinin yer adlığı 25 kişilik bir heyetin ilimize geldiğini söyleyen Macit, 3 gün süren gezinin ilk gününde Dupnisa Mağarası ve çevresini, 2.gün Kıyıköy Aya Nikola Manastırı ve ilçede turistik yapıları, son gün ise Aşağıpınar Ören Yerini ve şehir merkezinde bulunan müzeler gezildi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ne hayranlığı ya ? Nezaketen elbette böyle söylenir. Onlarda Traklara ait bundan çok daha iyi korunan ve sergilenen eserler var.