Bükreş’te işbirliği protokolü

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) “KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Destek Programı” kapsamında 18-21 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen iş gezisinde, Kırklareli’de faaliyet gösteren 35 firmanın temsilcilerinin katılımı ile Romanya’nın Bükreş Şehri’ne tam anlamı ile çıkartma yaptı. Bükreş’e düzenlenen iş gezisi “İşbirliği Protokolü” imzalanması ile taçlandırıldı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilerek, Kırklareli ekonomisinin canlanması amacıyla gerçekleştirilen iş gezisinin amacına ulaştığını belirten Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in şahitliğinde Romanya Türk Yatırım Derneği Başkanı Nazmi Doğan ile “İşbirliği Protokolü” imzalanarak gezinin taçlandırıldığını ifade etti.
Başkan Soner Ilık Romen
yatırımcıları Kırklareli’ye yatırım yapmaya davet etti
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık Bükreş’e yapılan iş gezisi ile ilgili olarak şunları kaydetti:
“İş gezimizin ilk gününde Romanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Türk Yatırımcılar Derneği’nin organizasyonunda gerçekleştirilen “Romanya-Türkiye Arasında Ekonomik Çevre ve İkili İlişkiler” konulu seminer çok verimli geçti. İlimiz ve bölgemiz ile ilgili katılımcılara çeşitli bilgiler vererek, Romanyalı yatırımcıları Kırklareli’ye yatırım yapmaya davet ettik.
Seminer programının sona ermesinin ardından Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Ev Sahipliğinde ve Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Organizasyonunda gerçekleştirilen “İkili İş Görüşmeleri”ne geçildi. Bu kapsamda Kırklareli’den gelen yatırımcılar ile Romanya’daki yatırımcılar kendi iş alanları ile ilgili görüşmelerde bulundular.
Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyük Elçisi Füsun Aramaz
ziyaret edildi
İş gezimizin ikinci gününe Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyük Elçisi Füsun Aramaz’ı ziyaret ederek başladık. Ziyarete;Meclis Başkanımız İsmail Hakkı Özsan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Serkan Keser, Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Nihat Bıyıklı, Ertan Özbek, Hüsnü Güngör Akarca, Ahmet Eroğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Romanya TürkYatırımcılar Derneği BaşkanıNazmiDoğan yeraldı.
Sayın Büyükelçimizeyaptığımız iş gezisi ile ilgili bilgiler aktardık. Kendileri de ziyaretten son derece memnun kaldığını, üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Kendisine gösterdiği misafirperverlikten ve samimi ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.
Romanya’nın Tek ve En Büyük Satış Merkezleri gezildi
Yoğun ve verimli geçen iş gezimizde Romanya’nın Ilfov Şehri’nde faaliyet gösteren, ülkenin tek ve en büyük Satış Merkezleri ziyaret edilerek ilgiliklerden bilgiler alındı,satış alanları gezildi.
Ziyaret kapsamında ilk olarak Su Market Sebze Meyve Paketleme ve Satış Tesisleri ziyaret edildi. Yapılan ziyarette Genel Müdür Nichita Alexandra tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Yine aynı yerde Odamız ile Romanya-Türk Yatırımcılar Derneği Başkanı Nazmi Doğan arasında Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in şahitliğinde “İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Su Market Sebze Meyve Paketleme ve Satış Tesisleri’ni ziyaretinin ardından, Ilfov Şehri’ndeki Romanya’nın tek ve en büyük Yapı Malzemeleri, Ev ve Mobilya Üretim ve Satış MerkeziDoraly ziyareti gerçekleştirildi. Burada Romanyalı firmalar tarafından hazırlanan program ile Rumen ve Kırklarelili firma sahipleri bir araya gelerek görüşmelerde bulundular. Çok verimli geçen görüşmeler sonucunda karşılıklı olarak girişimlerde bulunulması için ilk adımlar atılmış oldu.
Doraly Yapı Malzemeleri, Ev ve Mobilya Üretim ve Satış Merkeziziyaretinin ardından Ilfov Şehri’nde faaliyet göstermekte olan Romanya’nın tek ve en büyük Ev Eşyaları, Gıda Ekipmanları Üretim ve Satış Merkeziolan Natura Center katılımcılar tarafından gezildi. Natura Center işletmecisi Murat Sevigen tarafından katılımcılara merkev ile ilgili bilgiler verildi. Toplantı Salonu’nda Romanya Türk Yatırımcı Derneği Meslek Komiteleri Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerde karşılıklı olarak olumlu gelişmeler yaşanırken, işbirlikteliklerin yapılabilmesi için ikili olarak görüşmelerde bulunuldu.
İş gezisi ile hem iki ülke
arasındaki ticari ilişkiler, hem de dostluk gelişecek
Oda olarak Kırklareli’nin kalkınmasında öncü kuruluş olmak hedefiyle hareket ediyoruz. Bu bağlamda hem ekonomik büyüme hem de insani gelişim için pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Tüm girişimcilerimizi desteklemeye gayret ediyoruz.
Avrupa sınırında yer alan bir kent olarak uluslararası ticari ilişkilerimiz geliştirmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor.Romanya ise bu ülkelerin başında geliyor. 2 gün boyunca burada önemli temaslar yaptık. Seminerler, toplantılar ve ikili iş görüşmeleri ile Romanya ekonomisini ve işbirliği yapabileceğimiz sektör ve firmaları tanıdık. Bu gezide gerçekleşen tanışıklıkların kısa zamanda hem iki ülke arasındaki ticari ilişkileri hem de dostluğu geliştireceğine yürekten inanıyorum.” (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol