Bugün “Zafer” Günü

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlanacak…
Zaferin, gururun ve mücadelenin simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. yıldönümü bugün tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlanıyor. Bu kapsamda Kırklareli’nde kutlanacak 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri belli oldu. 

Zafer Bayramı saat 09.00’da Demokrasi ve Özgürlük Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakma töreni ile başlayacak.
Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardında kutlama programı yine Demokrasi ve Özgürlük Meydanı’nda saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Saat 09.00’da başlayacak tören, İl Valisi, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenk bırakılarak saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekilecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İl Valiliği’nde tebrikleri sırasıyla vali, garnizon komutanı ve belediye başkanı kabul edecek.
Kutlama töreni; askeri birlikler, gaziler, kamu ve özel kuruluşlar ve halkın katılımları ile birlikte Protokol üyelerinin katılımcıların bayramını kutlamasıyla Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
Lüleburgaz’da da törenlerle
kutlanacak
30 Ağustos Zafer Bayramı bugün tüm yurtta olduğu gibi Lüleburgaz’da da gerçekleştirilecek törenlerle kutlanacak.
Lüleburgaz’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kaymakamlık tarafından organize edilen törenler sabah saat 09.00’da eski Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tebrikin kabulü için Yeni Hükümet Konağına intikal edilecek.
Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının protokole dahil personelin tebriklerini kabulünün ardından kutlama töreni saat 10.00’de eski Hükümet Konağı önünde devam edecek. Halkın Bayramının kutlanmasının ardından İstiklal Marşı okunup bayrağımız göndere çekilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirtir konuşmadan sonra Şair Bektaş Yavuz tarafından şiir okunacak. Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Dans gösterisi, öğrenciler tarafından şiirler okunması, Zafer Kupası müsabakalarında başarılı sporculara ödüllerinin verilmesi sonrası kutlamalar resmi geçit töreni ile sona erecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol