Buğday Tanesi Filminin Uzunköprü Gösterimi Yapıldı Gösterime Filmin Kahramanı da Katıldı

1 yaşındayken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olma hikâyesini anlatan Buğday Tanesi filminin Uzunköprü gösterimi Trakya Üniversitesi MYO Salonunda yapıldı. Filmin gösterimine hikayenin kahramanı Serkan Bayram da katıldı. Gösterim öncesi konuşan Bayram, “Bu film bir sosyal sorumluluk projesidir. Elde edilen gelirle İstanbul'da bir Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi yapacağız” ifadelerini kullandı. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 1 yaşındayken bir buğday tarlasında çıkan yangın nedeniyle ellerinde ve yüzünde kalıcı yanıklar oluştu. Uzun süren yoğun bakım ve tedavi süreçlerinin ardından hayata tutunan Bayram, hayatta yaşadığı zorlukları anlatan hikayesi, beyaz perdeye uyarlandı. Başrolünde sanatçı Kutsi’nin olduğu filmin geçtiğmiz gün gösterimi yapıldı. Gösterimde konuşan Bayram, Başkan Erdoğan’a engellilere yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonundaki gösterime Filmin ilham kaynağı AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve birçok siyasi ile vatandaş katıldı. Gelirinin tamamı engeli derneklerine bağışlanacak olan filmin ilk gösterimi 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde İstanbul'da yapılmıştı.

BAYRAM, “GENÇLİK YILLARIM
ÇİLE İLE GEÇTİ”

Gösterimde sahneye çıkarak filme ilham kaynağı olan yaşadığı zorlukları anlatan Serkan Bayram, henüz bir yaşındayken tarladaki bir yangın sonucu 41 gün yoğun bakımda kaldığını, yaşadığı zorlu bir hayatın ardından 41 yaşında da Erzincan'dan milletvekili seçildiğini, yangında vücudunun bazı uzuvlarını kaybettiği için gençlik yıllarının çileyle geçtiğini, 15- 16 yaşına kadar elleri cebinde dolaştığını söyledi. Sosyal baskılardan yorulduğu için göğsüne "sormayın" yazısı asmayı düşündüğünü anlatan Bayram, "Bir dönem, 'Yurt dışına gideyim de en azından yabancı dil bilmediğim için sorduklarını nasıl olsa anlamam.' diye düşündüm. Vizeye başvurdum, reddedildi. Sonra da bir karar verecektim; ya dünyamı değiştirecektim ya da mücadele edecektim. Ben mücadeleyi seçtim, bütün Türkiye beni tanısın, bir defa sorsun öğrensin, bir daha da sormasın istedim." Bayram, filmin tüm sinema salonlarında gösterimde olduğunu anımsatarak "Sinemalarda akın akın izleniyor, gişe rekorları kırılıyor.
Engelli kardeşlerimiz arayıp 'Bana rol model oldunuz.' diyor. Bu film bir sosyal sorumluluk projesidir. Elde edilen gelirle İstanbul'da bir Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi yapacağız. Anaokulu ve huzurevleri ne kadar elzem olduysa engelli yaşam merkezleri de elzem olmuştur." dedi. Bayram, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın engelliler için devrim niteliğinde hizmetler yaptığını işaret ederek engelliler adına teşekkür etti.

KURUŞAR’DAN TEŞKİLAT VE
KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar’da gösterimin ardında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Filim etkinliğimize katılarak bizi onurlandıran filmimizin Kahramanı İstanbul Milletvekillimiz Sayın Serkan Bayram 'a, Edirne Milletvekilimiz Sayın Fatma Aksal 'a, İlçe başkanlarımıza, Edirne Beyaz Ay Derneği başkanı Sayın Gözde Emel Baytar’a, yol arkadaşlarıma, emeği geçen herkese ve Değerli Katılımcılara Teşekkür Ederiz” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol