Bu yöntemle tıkalı damar kalmıyor

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen “periferik anjiyografi” işlemi ile bir hastanın tıkalı olan bacak atardamarı yeniden açıldı. Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez yapılan operasyonu Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Hüseyin Sicim gerçekleştirdi.  

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk “periferik anjiyografi” işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Kalp Damar Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Sicim ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla femoral arteri (bacak atardamar) tıkalı olan hastanın balon ve stent yöntemiyle damarı açıldı. Bu yöntem ile tam tıkalı damarların bile ameliyatsız açıldığı belirtildi. Tedavisi gerçekleştirilen hastanın ise taburcu edildiği öğrenildi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "beni türk doktorlarına.." 26 Haziran 2022 Pazar 08:42:41

    Geçen sefer söylendiği gibi doktorlarımız en ileri ve yeni teşhis ve tedavi yöntemleri kullanıyorlar genelde ameliyat gerektiren ve de onbine yakın çoğu uzman doktorumuzun yurt dışına gitmelerine yolaçılmasına rağmen kalanlar gidenleri yenilik ve uzmanlıkta aratmıyorlar