“Bu vatan sizlere emanet edilmiş paha biçilemez bir hazinedir”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 19 Mayıs’ı hep birlikte yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisinde olduğumuzu belirterek. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk Milletinin kurtuluşu ve vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919`da başlattığı hareketle, bağımsızlık meşalesi yakılmış, akabinde yapılan kongrelerle bütün yurtta milli birlik ve beraberlik sağlanarak büyük bir azim ve kararlılıkla Milli mücadele zafer ile taçlandırılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır” dedi.
“Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Aziz Milletimiz; vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir” diyen Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Sevgili Gençler, sizlere düşen en büyük görev bu aziz vatanımızı daha da geliştirip, güzelleştirerek gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan sizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek en başta gelen görevinizdir.
Geçtiğimiz yıl Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran Covid-19 salgınına karşı ülkemiz genelinde mücadele tüm alanlarda başarıyla sürdürülmektedir. Bu zor günlerde 102. Yıl coşkusunu meydanlarda kutlayamasak da, 19 Mayıs günü saat 19.19’da balkonlara ve camlara çıkıp İstiklal Marşımızı söyleyeceğiz. Bizlere bu günlerde düşen görev, her zaman meydanlarda kutladığımız bayramımızı gelecek yıllarda yine aynı heyecan ve coşkuyla kutlayabilmemiz için alınan tedbirlere hep birlikte uymaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, sevgili gençlerimiz ve Kırklarelili hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” (M. Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol