Bu üçlüye dikkat! Çiler; “Kanıtlar, hizmet, göz boyama”

İlimizden birden bire başlayan ve hızlı bir şekilde devam eden yol ve alt yapı çalışmalarında, sır perdesini aralayan AK Parti İl Başkanı Alper Çiler yerel yönetimi hedef aldı. Çiler; “Devlet tarafından gerçekleştirilen birçok projenin altına kendilerininmiş gibi imza atan Kırklareli Belediyesi daha ne kadar bu durumu sürdürecek” diyerek gerçekleri bir bir açıkladı.

2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerin ardından 2 yıl sonra çalışmalarına başlayan Kırklareli Belediyesi’nin kaynağı belli oldu. AK Parti İl Başkanı Alper Çiler uzun zamanın ardından sessizliğini bozarak gerçekleri kamuoyu ile paylaştı. Yapılan çalışmaların ve giderilen mağduriyetlerin kendi girişimleri olduğunu belirten Çiler kesin kanıtlar ile konuşarak Kırklareli Belediyesini hedef aldı. Çiler yaptığı basın açıklamasında;Mart 2014’te bir yerel seçim yaşadık ve bizler bu süreçte de çok sıkıntılar yaşadık. Çarşamba Pazarı’nda gezerken bizlere, yok ayakkabı kutuları söylendi bizlere 17-25 Aralık’lar çıktı. Bakın 17-25 Aralık mahkemelerinin hepsi Kırklareli’nde görüldü biliyor musunuz? Biz 1200 oyla belediyeyi kaybettik burada. Bizde ne yaptık küsmedik. Vatandaşımız her şeyin en güzeline layık. 2014’te geçekleşen yerel seçimlerdeki bütün projelerimizi alıp, ilk gün meclise gidip, bütün projeleri oradaki arkadaşlara gösterdik. Tutanaklara bakabilirsiniz hepsi listelerde var. Bunlar AK Parti’nin burada yapmak istediği projelerdir. Armağan Barajı’ndan içme suyu getirilmesi, şimdi belediye bir takım şeyler söylüyor ama bunu kendi bakanlığımız yapıyor DSİ yapıyor. Bunun ilk ihalesindeki arkadaş gitti, şimdi 2. Bir ihaleye çıkacak. 15 Temmuz süreci projelerimizi oldukça etkiledi. Onu biz yapıyoruz zaten projede bizimdi. İnci Deresi ıslah çalışmalarını biz yapıyoruz %90’lık kısmı bitti demir perforjeler yapılıyor. Madem onlar yapıyorsa şunu da bilsinler, mezarlık yolundaki köprüyü de sıfırdan yapacağız. Ondan sonra oldukça lafı geçen Karahıdır Kent Parkı projesi var. Biz bakanlığımız tarafından bu kent parkının 29 yıllığına tahsisini yaptık, Kırklareli Belediyesi’ne. Belediyeye bir şekilde bunu sağladık ama ne yazık ki görüyorsunuz yıllardır bir çivi dahi çakılmadı. Edirne-Kırklareli arasında çalışmalarına başlanan bölünmüş yol çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şehirler arası otogar terminali için ne bekleniyor. Biz bu yerin belediyeye tahsisini sağladık ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’ndan proje için izin bile aldık. Bakıyorsunuz hala ortada proje aşamasındayız gibi sözler var.
“Tarihler ve rakamlara
dayanarak, kesin bilgiler ile konuşuyorum”
23 Mart 2015 senesinde 2 milyon lira, 7 Eylül 2016 yılında 4,9 ve 1,6 milyon lira bu son olarak iller bankasından gelen paradan bahsediyorum. Bizler bunun girişiminde bulunarak bu parayı talep ettik ve çıktı. Artık sabrımız taştı böyle bir çile olamaz dedikten sonra yetkililerden ricasını yaptık. 7 yıldızlı otel gibi hastane yapıyoruz, bunun daha yolu yapılmıyor belediye tarafından, onu da mı biz yapalım? Sizler bizleri zor durumda bırakmıyorsunuz ki, Kırklareli Halkını zor durumda bırakıyorsunuz. AK Parti Kırklareli Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz ile birlikte İller Bankası’na giderek bununla ilgili ricada bulunduk. Şimdi ise Kırklareli2nde başlatılan yol çalışmalarına vatandaşımız tarafından çok büyük bir övgü var fakat vatandaşımız gerçekleri bilmiyor çünkü biz bunları söyleyemedik ve belediye bu işleri sahiplenmiş oldu. Bizler bu paraların çıkmasını istediğimiz için bu paralar çıktı. Kırklareli’ne halkına buradan bununda duyusunu yapmak istiyorum. İller Bankası Belediyenin 2016 yılı 90 Milyon bütçesinin 40 milyonluk kısmını katkı payı olarak veriyor. Hükümet ya da AK Parti bizlere destek olmuyor derseniz nankörlük etmiş olursunuz. Bizler belediyede olsaydık da o sular kötü olsaydı, kötü aksaydı. İnanın bu insanların hepsi yürüyüş yapardı belediyenin önüne kıyamet kopardı. Şimdi ise CHP’li bir belediyemiz var fakat vatandaşlarımızın sesi çıkmıyor ben bunu da anlamıyorum. Duş dahi alamıyorsunuz, su dahi içemiyorsunuz neyi savunuyorsunuz. Ufacık bir şey için ortalığı koparıyoruz ancak 28 saat suyumuz akmayınca normal karşılıyoruz.
“Serhat şehrine bir bakın, Kırklareli nereye gidiyor?”
2016 sensine gelmişiz, çağdaş medeniyet seviyesine getirmelerine gerekirken bunları yine bizler yapıyoruz. İnanın başkası uğraşmaz. Ortaya bir Pazar yeri projesi attılar. Ne Pazarcılar Odası ne Mimarlar Odası nede Kent Konseyi’nin bundan haberi var. Bu nasıl bir hizmet anlayışı. Oraya yaptığın Pazar yerinde sen satış yapmayacaksın esnaf gelecek, pazarcılar gelecek, vatandaş gelecek. Bizler bütün il başkanları olarak bu durumu zamanında istişare etmiştik. Bakın bilirkişi geldi. Türkiye tarihinde böylesine komik, yüksekliği H6 olan bir emsal yok dedi. Ben bunun size örneğini bile gösteriyorum dedi şaka gibi değil mi? Gelelim otopark sorununa halen yapılacak, yapacağız. Vatandaşların boş arsalarını otopark gibi gösterip bunun üzerinden nasıl prim yapılabilir ki yakışıyor mu hiç?
Mütahitlerden bir çuval otopark parası toplanıyor. Nereye toplanıyor bu otopark paraları, nereye gidiyor. Şuan Marmara bölgesinden en çok su bedeli alan belediyeye sahibiz. Faturalarınızı diğer iller ile bir karşılaştırın. Norm fazlası insan çalıştığını biliyoruz belediyede. Çünkü acayip bir maaş gidişi söz konusu. Bunun sonu nereye varacak hep beraber göreceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. EYYY KIRKLARELİ. ARTIK UYAN UYAN Kİ ŞAHAN'SİN . DUYAN AK PARTİ BAŞA .. İLİMİZ AVRUPA YA ÇAĞDAŞ KENT AK PARTİ İLE OLUR . CHP DİYEN DOSTLAR BIRAKIN GELİN BURADA SİZEDE YER VAR UNUTMAYIN YAPILAN HERSEY KIRKLARELİ HALKI İÇİN .. AK PARTİ İLE OLUR .....

  2. 1. Hastaneyi yapan müteahhit'in dediğine göre (malum devlet ihalesi) bu arkadaş ihaleyi alıyor projeyi tamamlıyor sonra dan zeka küpü devlet yetkilileri müteahhit arkadaşa; - ya kardeşim sen bunu tamamladın da biz bunun içine bazı cihazlar makineler koyacaktık kapılardan geçmiyor bu cihazlar sen bunun bazı duvarlarını yık biz cihazları yerleştirelim sonra tekrar yap gibi bir teklif sunuyor. Müteahhit arkadaşta haklı olarak bana projeyi verdiniz bende tamamladım. Bu yık yap işlerinin belli bir maliyeti var ben uğraşamam diyor ve hastane hala açılamıyor bu olay doğrumu bunu bi açıklasın önce. 2. Yapılan her projeyi sahiplenen sayın Alper Çiler İğneada'ya yapılacak olan nükleer santral ve limanı da destekliyor mu öğrenmek istiyorum. 3. Otogar için izinleri aldık diyen sayın Çiler; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Metropoliten Planlama şirketine yaptırılan 1/25.000'lik planlarda Otogar Karahıdır girişi olarak gözüküyor. Kendisi de esnaf ziyaretlerinde otogarın Karahıdır girişine olacağı yönün de beyanat verdi. Kendisi ve çevresi otogarı Karahıdır mahallesi girişine yaparak rant vurmanın peşindeyken CHP otogarı Pınarhisar yoluna yapacağım dediğin de onayları nasıl sağlamış bir açıklasın bakalım. 4. Şuan ki belediyeden ve başkanından cacık olmaz çünkü parti içi kavgalar dövüşler anlaşmazlıklar var ve var olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Ama kimse Trakya insanını salak yerine koymaya çalışmasın. Boş beyanat vermesin. Burada Anadolu çomarları yaşamıyor.

  3. SEVGİLİ BAŞKAN SPOR İL MÜDÜRÜDE SİZİN PROJENİZMİYDİ ACABA?17 YAŞINDA LİSELİ GENCİ DAĞA KALDIRIYOR DÖVÜYOR KİMLİĞİ İLE TELEFONUNU GASP EDİYORYETMİYOR ÇOCUĞA EDEPSİZ BİR SMS ATIYOR VE HALA GÖREVİNİ SÜRDÜYORBEDENSEL ENGELLİ SPORCULARIN DÜNYAAVRUPABALKAN VE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUKLARINI YOK HÜKMÜNDE SAYIP İL MÜDÜRLÜĞÜ SİTESİNDE YAYINLAMAYAN BU KİŞİ HAKKINDA SÖYLEYECEĞİNİZ BİR ŞEYLER OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM...