“Bu tür fuarlar ekonominin canlanmasına ve istihdamın artmasına büyük katkıda bulunuyor”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık; “Bu tür fuarların açılması ilimiz ekonomisinin canlanmasına ve istihdamın artmasına büyük katkıda bulunmaktadır. Bunun da sağlanabilmesi için fuarlara katılımcı firmaların sayısının artması önem taşımaktadır. Bu sebeple ilimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımızın bu türden ilimiz ekonomisinin canlanmasına ve istihdamın artmasına büyük katkıda bulunan fuarlara katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanlığı, Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde 8-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Kayalı Yerleşkesi’nde düzenlenen “Kırklareli Üniversitesi 3. Kariyer Fuarı”nda stant açtı.Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve beraberindekiler standı ziyaret ederek, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık’tan bilgiler aldı.
“Kırklareli Üniversitesi 3. Kariyer Fuarı”nın 10 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 11.00’de Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in katılımı ile düzenlenen açılışına Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık’ta katıldı.Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafında işbirliği protokollerinin imzalandı. Etkinliklerle ilgili olarak konuşmalar yapılarak, bu tür faaliyetlerin önemine değinildi. Açılış törenine katılan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Kırklareli Üniversitemiz tarafından sektörlerinde öncü firmaların katılımlarıyla Kayalı Kampusunde bu yıl 9’ncusu düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında açılan “Kariyer Fuarı”nda her zamanki gibi stantımızı kurarak yerimizi aldık. Öğrencilerimizin sektördeki öncü firmalarla tanışıp kariyerlerini geliştirmede doğru adımlar atmalarına yardımcı olmak amacıyla bu yıl 3'üncüsü tertip edilen Kariyer Fuarı’nda; Tekstil, Otomotiv, Metal, Cam, Sağlık, Gıda ve farklı sektörlerde Türkiye’nin önde gelen firmaları öğrenci ve bulunarak Türkiye Ekonomisi’ne katkıda bulunmak için ilk adımı atmış oldular. Bu tür fuarların açılması ilimiz ekonomisinin canlanmasına ve istihdamın artmasına büyük katkıda bulunmaktadır. Bunun da sağlanabilmesi için fuarlara katılımcı firmaların sayısının artması önem taşımaktadır. Bu sebeple ilimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımızın bu türden ilimiz ekonomisinin canlanmasına ve istihdamın artmasına büyük katkıda bulunan fuarlara katılımlarını bekliyoruz.” Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi ve beraberindekiler “Kırklareli Üniversitesi 3. Kariyer Fuarı”nın açılış kurdelesini kesti. Stantları gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, yine aynı etkinlikler kapsamında Kırklareli Valisi Sayın Osman Bilgin'in konuşmacı olarak yer aldığı 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No'lu Konferans Salonu'nda saat 12.00’de gerçekleştirilen “Kariyer Söyleşisi”ne de katıldı. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol