Bu şehir bizim, bunlar da şehrimizin meseleleri

Esnafı, memuru, sanayicisi, çiftçisi, hayvancısı, şehirde ve köyde yaşayanı ile bu topraklarda nefes alan her birey bizim insanımız. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde daha el ele, daha gönül gönüle olmalıyız.
Artık, "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" zihniyetini bir kenara bırakıp şehrimizin meselelerine daha duyarlı, daha sahip olmalıyız.

Bizler Kırklarelililer olarak bunu yapmalıyız. Diğer şehirlere örnek olacak şekilde, hani diyoruz ya "Biz Avrupa'ya açılan kapıyız, demokratız, laikiz, modern ve aydın sosyal bir topluluğuz" diye…
Söylemlerimizi ispat edelim. Her konuda örnek birer dayanışma gösterelim, sokağımızda, mahallemizde, köyümüzde neler yaşandığına duyarsız kalmayalım. Kalmayalım ki; Kırklareli nifak tohumlarının ekilmediği, çakalların barınamadığı, menfaat odaklarının siyasi parti teşkilatlarında, sivil toplum örgütlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, esnaf odaları ve kooperatiflerinde organize olamadığı bir şehir olsun.
İnsanların insanca muamele gördüğü, çalınan her kapının açıldığı, haklının, haksızın ayırt edildiği, menfaat hesapları yapmadan, omuz omuza veren bir şehrin halkı olalım. Tıpkı anlattığımız, övündüğümüz gibi…

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yüreğinize sağlık