Bu projenin Şehrimizi Balkanların cazibe merkezi yapacağını ANLATAMADIK! Cam Sanayi gibi bir fırsat daha kaçtı

Kırklareli Fuar ve Kongre Merkezi’nin gündemden düşürülmesinin ardından…
Bu projenin Şehrimizi Balkanların cazibe merkezi yapacağını ANLATAMADIK!..
Cam Sanayi gibi bir fırsat daha kaçtı...
Kırklareli İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyelerince önce defalarca reddedilmesinin ardından 7 milyon lira eş finansman desteği sunacak olan Kalkınma Ajansı’nın verdiği süre adeta kasıtlı olarak kaçırılınca gündemden düşürülen Kırklareli Kapsamlı Fuar ve Kongre Merkezi Projesi’nin yankıları sürüyor. Projeye önce 250 bin lira eş finansman desteği veren ardından bu rakamı 500 bin liraya çıkaran Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli’nin geleceğine etki edecek bu projenin kabul edilmeyerek ciddi bir yatırımın ötelendiğini söyledi. Altıntel, bu paranın mutlaka Kırklareli’ne kazandırılması gerektiğini kaydetti.
Kırklareli Kapsamlı Kongre ve Fuar Merkezi Projesi’nin gündemden düşürülmesinin ardından projenin önce reddedilmesi ardından gündemden düşürülmesine tepkiler sürüyor. Söz konusu proje ile yaklaşık 9,5 milyon liranın Kırklareli’ne kazandırılacağını belirten Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, böylesi bir yatırımın kaçırılmış olmasının üzüntüsünü yaşıyor. Projeye zamanda projeye 500 bin lira destek veren Kırklareli Ticaret Borsası’nın Başkanı Turhan Altıntel, bu paranın mutlaka Kırklareli’ne kazandırılması gerektiği görüşünde. Süreci özetleyen Başkan Altıntel, “Öncelikle Fuar ve Kongre Merkezi’ne Kalkınma Ajansı 5 milyon lira eş finansman desteği sağlayacaktı ancak bu miktarı daha sonra 7 milyon liraya çıkardı. Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Belediye olarak ta 250’şer bin lira bizler verecektik. Belediye hakkını daha sonra 1,5 milyona çıkardı. Ticaret ve Sanayi Odası 250 binde kaldı. O gün İl Genel Meclisi’nden geçsin diye bizde payımızı 500 bin liraya çıkardık. Toplamda 9 milyon 250 bin liraya yakın bir para topladık. 18 milyon lira yerin hakkı çıkıyordu. İhale de yüzde 30 kırıldığını varsayarsak ki yüzde 40’da kırılabilir aşağı yukarı 3 milyonu kırılacaktı 14-15 milyona gelecekti bu proje. 14 milyonu da İl Genel Meclisi 3 yılda verecekti ve bu iş olacaktı. CHP’nin kanadı Cavit Çağlayan’ı, İl Başkanı Ünal Başkur’u ziyaret ettik ve onlarla konuşarak bu projeye hepsini ikna ettik. Tam proje geçecekken Esengül Hanım’ın tayini çıktı. Tayini çıktıktan sonra da zaten ite kaka geliyordu bu konu. Ondan sonra bütün siyasilerin farklı düşüncelerinden dolayı İl Genel Meclisi’nden red çıkmış. Red çıkınca bu iş düşmüş” dedi.
Proje üretelim, alalım bu parayı
Önemli bir fırsatın kaçtığını ancak bu paranın kaçmaması için proje üretilmesi ve hazırlanacak yeni proje ile söz konusu paranın tekrar Kırklareli’ne kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Altıntel, “O zaman biz bu meblağı tekrar Kalkınsa Ajansı’ndan alalım. Lisanslı depoculuğa, mezbahaya kullanalım. Bu paranın tekrar Kırklareli’ne gelmesi lazım. Bunu bizim kaçırmamamız lazım. Bu para proje karşılığında veriliyor. Fuar ve Kongre Merkezi görünen o ki gündemden düşerse Kırklareli’ne katma değer sağlayacak, farklı bir değer sağlayacak alternatifler üzerinde durmalıyız. Benim teklifimi sorarsan açılışını 1 ay sonra yapacağımız Hayvan Borsamızın yanına bunu lisanslı depoculuğu koyabiliriz, modern bir mezbaha yapabiliriz. Biz Borsa olarak katkı da sağlarız. Her halükarda biz bu parayı alıp Kırklareli’ne katma değer sağlayacak bir yatırıma dönüştüreceğiz bu ayrı. Kırlareli’ne katma değer sağlayacak başka bir fikir varsa ben ona da hazırım. Mühim olan bu parayı kullanmak” diye konuştu.
Atıl kalacağı spekülasyondan ibaret
Fuar ve Kongre Merkezi’nin yapılması durumunda “İl Özel İdare bütçesinden çıkacak paranın köylere yapılan yatırımları aksatacağı aynı zamanda böyle bir projenin Kırklareli için fazla ve işlemeyeceği tesisin atıl kalacağı” yönündeki eleştirileri yorumlayan Turhan Altıntel, “Fuar ve Kongre Merkezi’nin randımanlı olmadığı, Kırklareli’ne katma değer sağlamadığı söylendi. Halbuki Kalkınma Ajansı’nın sekreteri daha evvel yapılanların yapıldığı bölgeye katma değer sağladığını, ismini duyurduğunu, çalıştaylar, fuarlar, toplantılar olduğunu söyledi. Her sene 3-4 tane fuar yapsak fayda sağlar. Bu benim şahsi görüşüm. Her yapılan yatırım kardır kim ne derse desin. Edirne hemen 1 dakikada ‘ben yapacağım sizden öndeyiz’ dedi.
‘Burada çalışmaz, olmaz’ gibi spekülasyonlar oldu. Bunlar doğru değil” şeklinde konuştu.
Altıntel, yatırımın kaçırılmaması yönündeki ısrarlarını sürdüreceklerini ifade ederek, “Şimdi bundan sonra buzhane mi önerilir, depoculuk mu önerilir göreceğiz. Bu parayı Kırklareli’ne kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol